Her kommer oppskriften på en veldig enkel og saftig gulrotkake. Denne kan fint fryses 😊 Jeg har brukt springform på 22 cm.
Gulrotkake

Ingredients
Kake
- 200 g revet gulrot
- 2 egg
- 2 dl sukker
- 2 dl olje
- 3, 5 dl hvetemel
- 1,5 ts natron
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 dl melk
Ostekrem
- 50 g romtemperert melange
- 125 g melis
- 125 g kremost
Instructions
- Riv gulrøttene først, så de er klare.
- Pisk egg, sukker og solsikkeolje til det blir en tykk og gul masse.
- Bland hvetemel, natron, bakepulver og kanel i en egen bolle.
- Ha melblandingen i bollen med egg, sukker og olje. Pisk godt sammen.
- Pisk inn litt og litt melk.
- Vend inn gulrøttene.
- Hell røren i en springform på ca. 22 cm, og stek på 180 grader i ca. 45 minutter. Test med en kakepinne for å se om kaka er ferdig stekt. La den avkjøle helt før du tar på krem.
Ostekrem
- Pisk smøret til det begynner å bli lysere i fargen.
- Ha oppi melisen og pisk alt sammen. Hvis det blir veldig smulete så bare fortsett med å piske til alt samler seg.
- Ha oppi kremosten og pisk til blandingen er uten klumper. Pass på at du ikke pisker for lenge, for da kan kremen bli rennende.