Kaker

Gulrotkake

Her kommer oppskriften på en veldig enkel og saftig gulrotkake. Denne kan fint fryses 😊 Jeg har brukt springform på 22 cm.

Gulrotkake

Gulrotkake

Ingredients

Kake

  • 200 g revet gulrot
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl olje
  • 3, 5 dl hvetemel
  • 1,5 ts natron
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 dl melk

Ostekrem

  • 50 g romtemperert melange
  • 125 g melis
  • 125 g kremost

Instructions

  1. Riv gulrøttene først, så de er klare.
  2. Pisk egg, sukker og solsikkeolje til det blir en tykk og gul masse.
  3. Bland hvetemel, natron, bakepulver og kanel i en egen bolle.
  4. Ha melblandingen i bollen med egg, sukker og olje. Pisk godt sammen.
  5. Pisk inn litt og litt melk.
  6. Vend inn gulrøttene.
  7. Hell røren i en springform på ca. 22 cm, og stek på 180 grader i ca. 45 minutter. Test med en kakepinne for å se om kaka er ferdig stekt. La den avkjøle helt før du tar på krem.

Ostekrem

  1. Pisk smøret til det begynner å bli lysere i fargen.
  2. Ha oppi melisen og pisk alt sammen. Hvis det blir veldig smulete så bare fortsett med å piske til alt samler seg.
  3. Ha oppi kremosten og pisk til blandingen er uten klumper. Pass på at du ikke pisker for lenge, for da kan kremen bli rennende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe