Makroner

Bringebærmakroner

Litt for lenge siden sist jeg blogget, og jeg har faktisk ikke bakt noe spesielt siden mai. Plutselig fikk jeg mye jobb i tillegg til eksamen, og da ble det mindre tid til baking. Så var det lang sommerferie for første gang på åtte år, og den ble for det meste tilbragt på solsenga. Jeg angrer ikke, og det var veldig verdt det selv om det har gått på bekostning av baking og blogging.

Nå er hverdagen tilbake igjen, og det håper jeg også bakingen er. Helgen har jeg hittil brukt på å bake bringebærmakroner og jeg har også lagd en story på Instagram som viser hvordan jeg gjør det når jeg baker makroner. Instagram finner du HER. Trykk der det står «Makroner» i highlights, så kommer videoen opp. Håper den kan være til hjelp!

Disse bringebærmakronene er veldig enkle, og jeg har bare brukt bringebærsyltetøy som fyll. Oppskriften gir ca. 15-16 stk.

Yield: 15-16 stk

Bringebærmakroner

Bringebærmakroner

Ingredients

 • Eggehvite fra 2 store egg
 • 100 g sukker
 • 90 g mandelmel (ikke fettredusert)
 • 100 g melis
 • Gelèfarge
 • Bringebærsyltetøy

Instructions

 1. PIsk eggehvitene til det skummer, og tilsett litt og litt sukker. Pisk til du har en stiv marengs. Ha oppi gelèfare nå hvis du ønsker farge på makronene.
 2. Bland mandelmel og melis sammen i en egen bolle.
 3. Sikt mandelmelet og melisen over bollen med eggehviter. Rør dette sammen til du får en røre som renner jevnt, omtrent som lava.
 4. Sprøyt ut makronene på et brett med bakepapir. La makronene stå i 30-60 minutter, til de har "tørket" og fått en hinne på seg. Du skal kunne ta forsiktig på makronene uten at noe røre sitter igjen på fingeren din.
 5. Stek makronene på 150 grader i 15-17 minutter. De er ferdige når du kan ta på de uten at de "sklir".
 6. La de avkjøle helt før du fyller de med bringebærsyltetøy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe