Cupcakes

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes er veldig populært i USA, og mange vil nok si at det er en sjokoladecupcake med rød farge, og det er jeg enig i. Samtidig inneholder red velvet cupcakes eddik, natron og kulturmelk. Dette er ingredienser som hjelper hverandre. Både eddik og kulturmelk hjelper til med å aktivere natron på grunn av syre. Natron fungerer som hevemiddel, men det fungerer ikke som hevemiddel uten syre. Det vil si at du ikke kan erstatte bakepulver med natron helt uten videre. Kulturmelk gjør også sånn at cupcakene blir saftige.

Fra gammelt av ble jo red velvet bakt uten å tilsette ekstra farge, og det var fordi eddik og natron sammen skapte en mørkerød/brun farge. Nå brukes gelèfarger for å få kaka mer «knallrød» fremfor mørkerød/brun.

Nå er det jo (som alle vet) snart 17. mai, og red velvet cupcakes er et fint tilskudd til kakebordet. Håper alle får en fin 17. maifeiring!

Yield: 12 stk

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Ingredients

Cupcakes

  • 50 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts eddik
  • 0,5 ts natron
  • 1,5 dl kulturmelk/kefir/hjemmelagd kjernemelk + 1 sitron hvis du lager kjernemelk selv
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ss kakao
  • Rød gelèfarge

Ostekrem

  • 100 g romtemperert smør
  • 250 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g kremost

Instructions

LES DETTE FØRST:

Hvis du er som meg, og ikke gidder å kjøpe 1 L kefir for kun 1,5 dl så kan du lage noe lignende selv. Mål opp 1,5 dl melk og klem oppi saften fra en halv sitron. La den stå på benken i 15-20 minutter. Etterhvert vil melken begynne å tykne og skille seg litt. Tilsett blandinga når oppskrifta sier det.

  1. Pisk smør og sukker sammen. Ha oppi egg, pisk til blandinga begynner å bli lysere i fargen.
  2. Pisk inn vaniljeekstrakt.
  3. Ha eddik og natron i en liten skål. Det vil skumme når du blander disse. Tilsett i røra.
  4. Ha oppi melka, pisk sammen.
  5. Tilsett hvetemel og kakao og bland sammen.
  6. Ha oppi rød gelèfarge og bland til fargen er godt fordelt i røra. Her trenger du en god del farge, så jeg har kjøpt LorAnn sin red velvet emulsjon. Denne trenger du ikke like mye av for å få en fin rødfarge, i tillegg til at den tilfører litt ekstra red velvet cupcake-smak. Anbefaler denne! Kjøpte den på Jernia.
  7. Fordel røra i muffinsformer og stek på 180 grader i 20-22 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om de er ferdig stekt. Avkjøl før du tar på krem.

Ostekrem

  1. Pisk smøret til det blir lysere i fargen.
  2. Pisk inn melis og vaniljesukker.
  3. Pisk inn kremosten til det ikke er klumper, men vær obs på at jo mer du pisker, jo mer flytende blir ostekremen. Da holder den fasongen dårligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe