Cookies

Brownie cookies

Det er travle dager for tiden! Fem ukers praksis på ungdomsskole er overstått, og nå går dagene med til jobb og pensumlesing. I går fikk jeg endelig tid til å bake litt igjen, det er god terapi!

Disse kjeksene er myke i midten og sprø utenpå, slik en god brownie skal være. Hos meg fikk jeg 12 kjeks ut av oppskrifta, men mine var gaaanske store. Lager du de litt mindre ville jeg ha satt ned steketiden litt. Jeg tok 1,5 ss med røre, og hadde fire kjeks på hvert brett. Røra sprer seg utover under steking så det er lurt å beregne god plass. Stek heller i flere omganger:)

Det lønner seg å gjøre klart så mange brett du har, og fordele kjeksene utover brettene med en gang. På grunn av det brune sukkeret så vil røra «stivne» og bli ganske mye tykkere jo lenger den står på benken, og dermed vanskeligere å håndtere. Derfor lønner det seg å fordele røra med en gang.

Strø også gjerne over litt havsalt rett etter steking:)

Yield: 12 stk

Brownie cookies

Brownie cookies

Ingredients

  • 100 g smør
  • 200 g kokesjokolade (jeg brukte 100 g lys og 100 g mørk kokesjokolade)
  • 2 dl mel
  • 2 ss kakaopulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 dl brunt sukker
  • 1 dl hvitt sukker
  • 2 egg

Instructions

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Grovhakk sjokoladen.
  3. Smelt smøret, ha oppi sjokoladen. La den stå til sjokoladen har smeltet. Rør godt sammen.
  4. Bland mel, kakaopulver, salt og bakepulver godt sammen i en bolle.
  5. Pisk brunt sukker, hvitt sukker og egg sammen.
  6. Vend inn den smelta sjokoladen og smøret sammen med bollen med sukker og egg.
  7. Vend inn melblandinga. Ikke rør mer enn nødvendig, stopp når alt er blandet sammen.
  8. Ta ca. 1,5 (godt fylte) ss med røre til hver kjeks. Jeg stekte bare fire kjeks på ett brett, så du må steke i flere omganger.
  9. Stek i 10-12 minutter.
  10. La kjeksene avkjøles før du tar de av papiret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe