Makroner

Sitronmakroner

Jeg har aldri tenkt over at det finnes forskjellige typer sitroner, men det gjør det jo! Har du prøvd Amalfisitronene? Det hadde ikke jeg, men måtte prøve her om dagen. Jeg synes de er søtere enn vanlig sitron, og smaken kommer mye bedre frem siden de ikke er like syrlige. I tillegg er det jo ekstremt fine å se på, siden de er håndplukka og kommer med bladene på. De er i sesong fra januar-februar/mars, så her er det bare å komme seg på butikken for å teste de ut.

Yield: Ca. 20 stk

Sitronmakroner

Sitronmakroner

Ingredients

 • Eggehvite fra to store egg
 • 100 g sukker
 • 90 g mandelmel (ikke fettredusert)
 • 100 g melis
 • 120 g romtemperert smør
 • En halv pakke (250 g) melis
 • Skall og saft fra én sitron
 • Geléfarger

Instructions

 1. Pisk eggehvitene til det skummer, tilsett litt og litt sukker. Pisk til du har en stiv marengs. Ha oppi gelefarger nå hvis du ønsker farge på makronene
 2. Bland mandelmel og melis sammen i en egen bolle.
 3. Sikt mandelmel og melis over bollen med eggehviter. Rør dette sammen til du får en røre som renner jevnt, omtrent som lava. Søk på teknikken "Macaronage" på YouTube hvis du er usikker på hvor tykk/tynn røra skal være.
 4. Sprøyt ut makronene på et brett med bakepapir. La makronene stå i 30-60 minutter, til de har "tørket" og fått en hinne på seg. Du skal kunne ta forsiktig på makronene uten at noe røre sitter igjen på fingeren din.
 5. Stek makronene på 150 grader i 15 minutter. La de avkjøle helt før du tar de av bakepapiret.

Krem

 1. Pisk smøret til det blir lysere i fargen. Ha oppi melisen, pisk til alt er godt blandet. Nå tilsetter du saft og skall, og pisker alt sammen.
 2. Fordel utover makronene.
 3. Det er veldig lurt om makronene får stå noen timer før de skal serveres, slik at smakene i kremen får satt seg bedre. Dekk til makronene med plast og sett de i kjøleskapet så lenge. Ta de ut ca. 1 time før servering, så kremen ikke er så hard.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe