Diverse

Amerikanske cookies

Jeg fikk melding av ei venninne (hei, Regine!) som hadde skikkelig cravings på tjukke, amerikanske chocolate chip cookies: eller sjokoladekjeks som det heter på norsk! Jeg er egentlig ikke så veeeeldig glad i kjeks, men disse godkjenner jeg fordi de er myke i midten! De er enkle å lage, men de skal ligge i kjøleskapet i minimum 12 timer slik at smakene får satt seg. I tillegg så blir smøret kaldt og hardt igjen etter en tur i kjøleskapet, og kjeksene holder bedre formen når de stekes kalde, framfor når de stekes når smøret er romtemperert.

Yield: 18 stk

Amerikanske cookies

Amerikanske cookies

Ingredients

  • 450 g mel
  • 1 ts natron
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 240 g romtemperert smør
  • 175 g brunt sukker
  • 200 g hvitt sukker
  • 2 egg
  • 300 g sjokolade

Instructions

  1. Ha mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Bland alt godt sammen.
  2. Pisk smør og sukker (både hvitt og brunt) sammen, til blandingen er godt pisket sammen.
  3. Ha oppi ett og ett egg. Skrap ned deigen fra sidene hvis det er nødvendig.
  4. Ha oppi melblandingen og bland alt godt sammen.
  5. Grovhakk sjokolade og ha de oppi deigen. Bland alt godt sammen.
  6. Pakk deigen inn i plast og la den være i kjøleskapet i minst 12 timer.
  7. Form deigen til kuler på størrelse med golfballer. Legg 3-4 kuler på ett stekebrett, viktig at disse har stort mellomrom mellom seg så de ikke flyter i hverandre ved steking.
  8. Stek på 180 grader i 15 minutter. Kjeksene vil synke litt sammen når du tar de ut, men ikke få panikk. Det betyr bare at de er litt mykere inni 🙂
  9. Disse kjeksene blir bedre av å oppbevares i plast over natta etter steking. Da blir de myke og gode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe