Diverse

Oreokuler

Disse pleier jeg alltid å lage til jul. Utrolig enkle, og så gode….

Jeg og ei venninne har diskutert om man sier «orE-o», «O-re-O» eller «Åhreåh» (med typisk amerikansk uttale). Håper dere skjønner forskjellen, haha… Kan noen hjelpe oss? Hva sier du?

Yield: Ca. 30 stk

Oreokuler

Oreokuler

Ingredients

  • 2 pakker oreokjeks (Ca. 300 g)
  • 125 g kremost naturell
  • 200 g lys kokesjokolade

Instructions

  1. Først knuser du oreokjeks i en blender eller lignende, det skal bli helt knust (som sand)
  2. Bland inn kremosten. Her må du nok bruke hendene for å kna inn kremosten, det går tusen ganger fortere enn å bruke en skje.
  3. Form blandingen til kuler.
  4. Smelt sjokolade i vannbad.
  5. Rull kulene i sjokoladen. Sett kulene på en tallerken, og putt de i kjøleskapet i noen timer. Hvis kulene er vanskelige å få av tallerkenen etterpå (fordi sjokoladen har stivnet til tallerkenen), så lar du oreokulene stå ute i romtemperatur i 10-15 minutter. Da er de lettere å få av.
  6. Oppbevar i lufttett boks i kjøleskapet. Jeg synes de er aller best når de er kalde.

4 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe