Gjærbakst

Hvetekrans med sjokolade

Altså, hva kaller man dette egentlig? Sjokoladekrans? Hvetekrans med sjokolade? Sjokoladeknute? Flettekrans? Ikke vet jeg, men godt var det i hvert fall…

Yield: 1 stk

Hvetekrans med sjokolade

Hvetekrans med sjokolade

Ingredients

  • 70 g smeltet smør
  • 2,5 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 pakke tørrgjær
  • Litt salt
  • 450 g hvetemel
  • 1 boks Nugatti/Nutella
  • Valnøtter

Instructions

  1. Smelt smøret, avkjøl det litt og ha oppi melken. Her må du nok varme opp denne blandingen igjen, for å få riktig temperatur på væsken. I tillegg kan smøret klumpe seg så da er det greit å få varmet opp blandingen igjen så klumpene forsvinner.
  2. Ha melk/smør, sukker, gjær og salt i en kjøkkenmaskinbolle.
  3. Tilsett litt og litt mel og elt deigen i 15 minutter. Ikke fall for fristelsen for å tilsette mer mel, deigen skal være litt klissete.
  4. Dekk bollen med plast og la den heve i 1 time.
  5. Ha mel på benken, og kjevle ut deigen til et rektangel.
  6. Smør Nugatti/Nutella utover deigen. Jeg brukte litt under en boks.
  7. Rull deigen sammen til en pølse. Del deigen i to på langs, men la det være igjen noen cm i toppen slik at den henger sammen øverst.
  8. Nå har du to "tråder" med deig. Disse tvinner du sammen og former deigen til en krans.
  9. La deigen etterheve i 45 minutter.
  10. Stek på 200 grader i 15 minutter. Strø over hakkede valnøtter rett etter steking.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe