Diverse

Cookies med smarties/nonstop

Disse cookiesene er akkurat slik som cookies bør være: sprø i kantene og myke inni. Forskjellen på cookies og kjeks er at cookies er myk inni, mens kjeks er sprø både inni og i kantene. Så lærte du forhåpentligvis noe nytt i dag også!

Yield: Ca. 16 stk

Cookies med smarties

Cookies med smarties

Ingredients

  • 450 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 240 g romtemperert smør
  • 160 g brunt sukker
  • 200 g hvitt sukker
  • 2 egg
  • 1 pose smarties/nonstop

Instructions

    1. Ha mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Blant alt godt sammen.
    2. Pisk smør og sukker (både hvitt og brunt) sammen, til blandingen er godt pisket sammen.
    3. Ha oppi ett og ett egg. Skrap ned deigen fra sidene hvis det er nødvendig.
    4. Ha oppi melblandingen.
    5. Ha oppi halvparten av smartiesene, rør det inn i blandinga.
    6. Pakk deigen inn i plast og la den være i kjøleskapet i noen timer.
    7. Form deigen til kuler som er litt større enn golfballer. Legg 4 kuler på et stekebrett med bakepapir. Det er viktig at det er stort mellomrom mellom kulene, slik at de ikke flyter i hverandre ved steking.
    8. Stek på 180 grader i 15 min. Trykk smartiesene litt ned i kjeksen rett etter steking.
    9. Kjeksene vil synke sammen etter steking, men det er på denne måten de blir myke inni. Kjeksen kommer til å fortsette å steke inni selv om du har tatt de ut av ovnen. La de avkjøle seg helt før du legger de over på annet fat.

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe