Cupcakes

Blåbærmuffins

Vet du forskjellen mellom muffins og cupcakes? Det er flere forskjeller, men en av de er at muffins som regel er mindre søtt enn cupcakes, og muffins kan også inneholde ting som bær, nøtter osv. I tillegg kan muffins lages mer som en matrett, mens cupcakes er dessert.

Disse blåbærmuffinsene er myke og saftige, og selv om de inneholder en del sukker så er de ikke så innmari søte fordi de ikke har frosting på toppen.

Yield: 8 store muffins

Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Ingredients

  • 120 g romtemperert smør
  • 300 g sukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl melk
  • 100 g blåbær

Instructions

  1. Pisk smør og sukker i noen minutter, til blandingen begynner å bli lysere (piske smør og sukker hvitt)
  2. Pisk inn eggene og vaniljeekstrakten
  3. Pisk inn salt, bakepulver og melk.
  4. VEND INN blåbærene. IKKE vend for mye her, da ender du opp med lilla muffins all over. Vend bare sånn at blåbærene såvidt er blandet inn.
  5. Fordel i store muffinsformer og stek på 190 grader i ca. 35 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om de er ferdige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe