Kaker

Saftig krydderkake med ostekrem

Høsten er tiden for krydder, enkle kaker og gjærbakst. Denne krydderkaka falt i god smak her hjemme, fordi den var utrolig saftig og hadde god kryddersmak. Kaka blir saftig fordi den inneholder yoghurt. Yoghurten har ingenting å si for smaken, men den gjør kaka MYE saftigere enn om du skulle ha brukt feks melk.

Yield: 1 stk

Krydderkake

Krydderkake

Ingredients

Krydderkake

  • 50 g smør
  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 3 dl mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts ingefær (malt)
  • 0,5 ts kardemomme
  • Litt under en halv teskje nellik (malt)
  • 1 dl yoghurt naturell

Ostekrem

  • 1 boks kremost naturell (Tine)
  • 80 g romtemperert smør
  • 200 g melis

Instructions

Krydderkake

  1. Pisk egg, hvitt sukker og brunt sukker til eggedosis. Dette kan ta flere minutter. Først er blandingen mørkebrun, men du skal piske helt til blandingen blir luftig med en lysebrun farge.
  2. Mens du pisker eggedosisen så smelter du smør, la det avkjøle litt etterpå.
  3. Ha oppi mel, bakepulver, kanel, ingefær, kardemomme og nellik. Bland sammen.
  4. Pisk inn smøret.
  5. Pisk inn yoghurten.
  6. Smør en brødform godt, og stek på 180 grader i 30 minutter.
  7. Avkjøl kaka.

Ostekrem

  1. Pisk smøret i ca. 1 minutt.
  2. Ha oppi kremosten, og pisk sammen.
  3. Tilsett litt og litt melis og pisk til du har en krem uten klumper.
  4. Fordel over den avkjølte kaka, og nyt!
Skip to Recipe