Gjærbakst

Appelsinsnurrer

Long time, no see… Det har blitt lite baking i det siste, da hjernen har vært fylt med alt fra «den kalde krigen», til økonomisk globalisering, til menneskerettigheter. Nå er fire eksamener vel gjennomført, og jeg har sommerferie fra universitetet. Hurra! Da er det på tide å ta opp bakinga igjen, denne gangen ble det gjærbakst.

Det blir ikke riktig å kalle disse kanelsnurrer, siden de ikke inneholder kanel, men det er jo samme opplegget. Jeg har lagd snurrer ut i fra oppskriften på vanlige kanelsnurrer, men blandet heller appelsinskall og sukker og brukte det som fyll, framfor kanel og sukker. Var veldig spent på den kombinasjonen, men den innfridde! Det ble litt som å ha appelsinsyltetøy på varme boller eller rundstykker, altså: digg. De var egentlig bedre dagen etter, for da hadde de fått avkjølt seg og smakene hadde fått satt seg bedre.

Yield: Ca. 20 stk

Appelsinsnurrer

Appelsinsnurrer

Ingredients

  • 130 g smør
  • 4 dl melk
  • 1 dl appelsinsaft (fra 1 stk appelsin)
  • 1 dl sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 850 g hvetemel

Fyll

  • 3 dl sukker
  • Skall fra 2 appelsiner
  • 100 g smør

Glasur

  • Melis
  • Appelsinsaft fra den andre appelsinen

Instructions

  1. Smelt 130 g smør.
  2. Ha mel, sukker, gjær og salt i en bolle.
  3. Bland inn melk. Bland deretter inn appelsinsaften.
  4. Ha oppi smøret og elt i 15 minutter.
  5. La deigen heve i minst 1 time.
  6. Ha mel på benken og kjevle ut deigen til et rektangel.
  7. Smelt 100 g smør. La de avkjøle litt.
  8. Bland appelsinskall og sukkeret sammen.
  9. Pensle det smeltede smøret utover deigen. Strø sukkeret og appelsinskall over deigen. Rull deigen sammen som en pølse og kutt i ca. 20 like store emner. Etterhev i 60 minutter.
  10. Stek på 200 grader i ca. 15 minutter.
  11. Avkjøl før du lager glasuren. Den lager du veldig enkelt ved å blande melis og appelsinsaft til du får ønsket konsistens.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe