Terte

Jordbærterte

Dette er en skikkelig sommerkake som er søt og god. I tillegg er den digg å se på, og alle vet vel at man spiser med øynene også? Jeg takker i hvert fall ikke nei til en kake med masse jordbær! (Jeg takker for så vidt ikke nei til kake uansett…..)

Jordbærterte

Jordbærterte

Ingredients

Tertebunn

  • 125 g melis
  • 130 g smør
  • 2 egg
  • 3 ss melk eller fløte
  • 320 g mel

Fyll

  • 1 dl kremfløte
  • En halv boks vaniljekrem
  • 1 pakke jordbærgele (pulver)
  • Masse jordbær

Instructions

  1. Først lager du tertebunnen. Ha melis, mel og smør (i terninger) i en food prosessor. Kjør dette godt sammen.
  2. Ha oppi egg og fløte/melk. Kjør til alt er godt blandet.
  3. Pakk deigen inn i plast og sett i kjøleskapet noen timers tid.
  4. Ha godt med mel på benken, og kjevle ut deigen. Flytt deigen over i en terteform med løs bunn, og prikk mange hull i tertebunnen.
  5. Sett ovnen på 180 grader, og sett tertebunnen i fryseren. Når ovnen er varm tar du bunnen ut. Legg et bakeark/papir over bunnen og hell tørkede erter over. Dette gjøres for å trykke deigen ned under steking. Når bunnen er kald og det er litt press på den under steking, så forhindrer det at kantene på bunnen sklir ned. Dette kalles for blindsteking.
  6. Stek bunnen i ti minutter. Ta den ut, fjern ertene og bakepapiret, og stek videre til du ser bunnen får en gyllen farge. Jeg steker i 15 minutter til, altså 25 minutter totalt.
  7. Avkjøl bunnen. Når bunnen er avkjølt kan du begynne på kremen.
  8. For å lage kremen så pisker du 1 dl kremfløte til krem. Så pisker du inn vaniljekremen. Spre over tertebunnen.
  9. Lag gele etter anvisning på pakka. Avkjøl geleen helt.
  10. Ikke hell geleen rett på kremen, da vil du få et hull i kremen og det ser ikke pent ut. Bruk heller en skje og fordel geleen forsiktig utover kremen på terta.
  11. Avkjøl til geleen er stiv, og pynt med masse jordbær!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe