Kaker

Bringebærkake

I dag har jeg hatt eksamen, og dermed er to av fire eksamener unnagjort. Det må feires med kake!

Yield: 1 stk, 24 cm springform

Bringebærkake

Bringebærkake

Ingredients

Bringebærfromasj

  • 400 g frosne bringebær
  • 100 g sukker
  • 5 gelatinplater
  • 5 dl fløte

Nøttebunn

  • 5 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 200 g mandler

Instructions

Nøttebunn

  1. Finhakk mandler, eller kjør de i en blender.
  2. Først lager du nøttebunnen. Pisk eggehviter til stiv marengs. Tilsett litt og litt sukker underveis mens du pisker.
  3. Vend inn mandlene i marengsen. Ha bakepapir i bunnen og i sidene på en 24 cm springform.
  4. Stek nøttebunnen på 180 grader i 20-25 minutter. Nøttebunnen er ferdig når den har en lysebrun overflate og du kan stikke en kakepinne i midten uten at noe sitter igjen på pinnen.
  5. Sett nøttebunnen over på et kakefat. OBS: skal du ha få et fint resultat er du nødt til å ha en plastremse på innsiden av springformen. Du får kjøpt slik plastremse på Panduro. Altså: Sett nøttebunnen på et fat, ha en plastremse rundt nøttebunnen, sett ringen til springformen utenpå plastremsa.
  6. Mens nøttebunnen avkjøles så begynner du på kremen.

Bringebærfromasj

  1. Ha bringebær og sukker i en kjele, og varm opp mens du moser bærene. La bærene få et raskt oppkok, før du tar kjelen av varmen.
  2. Legg gelatinplanene i kaldt vann i 5 minutter.
  3. Når gelatinplatene har ligget i 5 minutter så klemmer du ut vannet av platene og har de oppi kjelen med bærene. Rør så de blir godt oppløst.
  4. Avkjøl bærblandingen i romtemperatur til den er helt avkjølt. Hvis blandingen er for varm så vil den skille seg når du i neste punkt skal blande den med krem, så det er viktig at den er helt avkjølt. Du kan godt sette kjelen i kjøleskapet i de minuttene du pisker krem.
  5. Pisk kremfløte til krem.
  6. Ha 5 ss av den piskede kremen over i kjelen med bærene. Rør godt sammen.
  7. Tilsett hele kjelen med bær over i bollen med pisket krem. Vend blandingen godt sammen.
  8. Fordel over nøttebunnen. (Har du huska å ha plastremse på innsiden av springformringen??)
  9. Avkjøl i noen timer, helst over natta.
  10. Fjern kakeringen og plastremsa, og nyt!

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe