Kaker

Appelsinkake

På matfronten så betyr påske for meg Kvikk Lunsj, suksessterte, appelsin og påskemarsipan. Kanskje blir denne appelsinkaka også fast tradisjon framover! Den gikk i hvert fall ned på høykant her hjemme. Kaka er kompakt, men også veldig myk og saftig. I tillegg er den enkel å lage, og den krever ikke så mye pynting i etterkant. Jeg har lagd samme kake før, men da med sitron. Link til den HER.

Håper alle får en fin påske 🙂

Yield: 1 stk

Appelsinkake

Appelsinkake

Ingredients

  • 100 g romtemperert smør
  • 2 dl sukker
  • 3 egg
  • 1 appelsin
  • 3,5 dl mel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 dl rømme
  • Melis

Instructions

Appelsinkake

  1. Pisk smør og sukker i noen minutter, til smøret begynner å bli lysere i fargen og alt er godt blandet.
  2. Ha oppi ett og ett egg, pisk mellom hvert egg du tilsetter.
  3. Ha oppi appelsinskall fra en hel appelsin og saften fra en halv appelsin. Pisk.
  4. Ha oppi halvparten av melet + alt av salt, natron og bakepulver. Pisk.
  5. Ha oppi halvparten av rømmen. Pisk alt sammen, og ha oppi resten av melet. Pisk. Tilsett resten av rømmen.
  6. Det kan hende du har noen klumper i røra di, men det gjør ingenting.
  7. Hell røren over i en smurt (!!!) brødform.
  8. Stek på 170 grader i ca. 50 minutter.
  9. Avkjøl før du lager glasuren.

Glasur

  1. Ha en god del melis i en bolle, og tilsett appelsinsaft fra den andre halvdelen av appelsinen som du ikke har brukt. Du trenger langt i fra å bruke saften fra en halv appelsin. Her må du prøve deg fram til du får ønsket konsistens på glasuren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe