Makroner

Kaffemakroner

Dagene hos meg går for det meste med til å strikke, bake, sove, se på «Mot i brøstet» og spise. Alt for mye. Kan år 2020 vennligst gi et klart svar på om det blir behov for å jobbe med sommerkroppen eller ikke? Uansett, mens vi venter på svar så er disse kaffemakronene verdt å prøve ut…

Yield: Ca. 15 stk

Kaffemakroner

Kaffemakroner

Ingredients

Makronskall

  • Eggehvite fra 2 store egg
  • 1 klype salt
  • 100 g sukker
  • 90 g mandelmel
  • 100 g melis

Kaffekrem

  • 120 g romtemperert smør
  • 250 g melis (en halv pakke)
  • 4-6 ss kokt kaffe

Instructions

MAKRONER

  1. Pisk eggehvitene og saltet til det skummer. Tilsett litt og litt sukker, og pisk til du har en stiv marengs.
  2. Bland melis og mandelmel sammen i en bolle.
  3. Sikt halvparten av det tørre over marengsen. Rør sammen. Tilsett resten av det tørre. Bland sammen.
  4. Nå kommer det vanskeligste: du skal slå ut såpass mye luft av røra at røra ikke blir for tykk, men heller ikke for tynn. Når du tar røre på en slikkepott skal den renne ned fra slikkepotten som tykk lava, røra skal ikke dette ned som "klumper". Anbefaler å søke opp "macaronage"-teknikken på YouTube, så får du en liten pekepinn på hvordan røra skal være.
  5. Sprøyt makronene ut på bakepapirkledd stekebrett, og slå brettet hardt 2-3 ganger i benkeplata. På denne måten får du ut noen luftbobler fra makronene, som kan være med på å hindre at makronene dine sprekker under steking.
  6. La makronene tørke. Viktig! Mine tørker som regel 1 time, det avhenger av temperatur og luftfuktighet i rommet. Makronene skal få en hinne, som gjør at du kan (forsiktig) ta på dem uten at det sitter igjen røre på fingeren din.
  7. Når makronene har fått tørke, steker du på 150 grader i ca. 17 minutter. De er ferdige når du kan ta på toppen av makronene uten at de "disser".
  8. La makronene avkjøles helt før du fjerner de fra bakepapiret.

KAFFEKREM

  1. Kok opp en halv kopp kaffe. Avkjøl denne kaffen helt før du begynner med smøret.
  2. Pisk det romtempererte smøret godt sammen i ca. 2 minutter.
  3. Tilsett halvparten av melisen, pisk sammen. Tilsett andre halvparten og pisk godt sammen.
  4. Tilsett 1 og 1 ss med kaffe, pisk mellom hver skje. Smak underveis, ønsker du sterkere kaffesmak så har du oppi ei skje til.
  5. Fordel fyllet i makronene, og spis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe