Gjærbakst

Brytebrød

Det er nok en del av dere der ute som har handla inn litt ekstra mat til tiden framover, meg selv inkludert! Jeg vil ikke si jeg har hamstra, i betydning 15 pakker mel eller 20 bokser makrell i tomat, men jeg har handla inn litt ekstra basisvarer. Jeg har ennå ikke havna i karantene, men jeg er nok mye mer hjemme nå enn hva jeg pleier, noe som er kjedelig. Da går det med en del tid på kjøkkenet! I dag lagde jeg brytebrød. Utrolig godt fordi man ikke får noen tørre «kanter» på rundstykkene, og ikke minst så er det veldig enkelt og jeg tipper du allerede har ingrediensene hjemme. Denne gir et brytebrød på 11 rundstykker (en ildfast form), men det er bare å doble oppskriften.

Yield: 11 stk

Brytebrød

Brytebrød

Ingredients

 • 0,5 kg hvetemel (vil du lage de grovere, så ta halvparten med sammalt hvete og andre halvpart med vanlig hvetemel)
 • 3,5 dl lunka vann
 • En halv pakke tørrgjær
 • 0,5 ts salt
 • 1 ss sukker
 • 3 ss solsikkeolje (du kan også bruke annen olje)
 • Egg til pensling
 • Valmuefrø

Instructions

 1. Ha det tørre sammen i bollen til en kjøkkenmaskin.
 2. Ha oppi vann og olje. Elt i 10 minutter.
 3. Sett bollen til heving i 1 time.
 4. Trill ut rundstykkene, plasser de i en ildfast form med litt mellomrom og etterhev i 30 minutter.
 5. Pensle bollene med egg, strø over valmuefrø.
 6. Stek på 220 grader i 12-15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe