Gjærbakst

Kanelsnurrer med vaniljekrem

Disse kalles vel for «solskinnsboller» av noen også tror jeg? Uansett så er de en blanding av skoleboller og kanelsnurrer, og det er vel det man kan kalle det beste av to verdener?

Yield: Ca. 20 stk

Kanelsnurrer med vaniljekrem

Kanelsnurrer med vaniljekrem

Ingredients

  • 130 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 850 g hvetemel
  • En pakke vaniljekrem

Fyll

  • 120 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 ss kanel

Instructions

  1. Smelt smøret og la det avkjøle litt.
  2. Ha melk oppi kjelen med smøret. Bland sammen. Sjekk temperatur på væsken. Er den for kald så må du varme opp blandingen igjen til den får riktig temperatur (lunken)
  3. Hell smør/melk, sukker, gjær og salt i kjøkkenmaskinbollen.
  4. Tilsett litt og litt mel og elt deigen i 15 minutter. Ikke fall for fristelsen for å tilsette mer mel, deigen skal være litt klissete.
  5. La deigen heve i 1 time.
  6. Ha mel på benken, og kjevle ut deigen til et stort rektangel.
  7. Smelt smør. Når smøret er smeltet tilsetter du sukker og kanel, og rører dette godt sammen.
  8. Fordel fyllet utover deigen. Rull deigen til en pølse, og kutt i ca. 20 like store biter.
  9. Etterhev i 45 minutter.
  10. Lag en grop (press ned midten av kanelsnurren) og fyll denne gropen med vaniljekrem.
  11. Stek bollene på 200 grader i 15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe