Terte

Snickersterte

Lyst til å lage noe som imponerer på kakebordet? Lag denne, da vel!

Yield: 1 stk

Snickersterte

Snickersterte

Ingredients

Tertebunn

 • 300 g hvetemel
 • 200 g kaldt smør
 • 100 g melis
 • 1 egg

Karamell

 • 100 g sukker
 • 4 ss vann
 • 2,5 ss smør
 • 1 dl fløte
 • 100 g peanøtter

Sjokoladeganache

 • 200 g lys kokesjokolade
 • 2 dl fløte

Instructions

TERTEBUNN

 1. Kjør mel, smør og melis sammen i en food prosessor. Du kan også smuldre dette for hånd. Når alt er smuldret opp tilsetter du et egg og blander til en fast deig. Pakk deigen inn i plast og legg den kaldt noen timer. Gjerne over natta.
 2. Press deigen (du trenger ikke all deigen) i en terteform med løs bunn. Bruk litt mel på hendene og på deigen slik at den ikke blir så klissete når du presser den ned i formen. Pass på så bunnen ikke blir for tykk. Min så sånn ut da jeg var ferdig med å presse deigen ned i formen.
 3. Sett ovnen på 180 grader, og sett tertebunnen i fryseren. Når ovnen er varm tar du bunnen ut. Legg bakepapir over bunnen, og hell tørkede erter over. Dette gjøres for å "trykke" deigen ned under steking. Når bunnen er kald og det er litt press på den under steking, så forhindrer det at kantene på bunnen sklir ned. Dette kalles for blindsteking!
 4. Stek bunnen i 10 minutter. Ta den ut, fjern ertene og folien, og stek videre til du ser bunnen får en gyllen farge. Hos meg tar det ti minutter. Altså, du skal steke ca. 20 minutter totalt. Det er vanlig at bunnen er litt fettete når du tar den ut, men det forsvinner når den får stått litt til. 
 5. Avkjøl bunnen.


KARAMELL

 1. Bland sukker og vann i en medium stor kjele. Ha kremfløten i en liten kjele.
 2. Varm opp fløten. Den skal ikke koke.
 3. Kok opp sukker og vann på høy varme (jeg har på varmegrad 8 av 9). Det er viktig at du ikke rører etter du har satt på varmen på plata. La blandingen koke til den har fått en gyllen farge. Hos meg tar det ca. 10 minutter.
 4. Tilsett smøret. Nå kan du røre.
 5. Når smøret er smeltet, tilsetter du litt og litt fløte. La blandingen koke i ett minutt, før du tar kjelen av platen. Sil blandingen over i en annen bolle.
 6. Bland inn grovhakkede peanøtter og hell karamellen over tertebunnen. Sett terta i kjøleskapet i 1 time.


SJOKOLADEGANACHE

 1. Finhakk sjokoladen.
 2. Varm opp fløten, og hell den over sjokoladen. La blandingen stå i 1 minutt uten at du rører.
 3. Rør alt godt sammen, så du får en fin sjokoladeganache. Hell denne over den avkjølte terta. La den stå i kjøleskapet til sjokoladen stivner litt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe