Kaker

Sjokoladekake med nutellakrem

Happy valentines!

Flere som er enige i at livet er for kort til å si nei til kake? Jeg hadde siste dag i praksis i dag, og jeg kan røpe at dagen har bestått av kake, kake, undervisning og mer kake. Klager jeg? Nei, absolutt ikke!

Denne sjokoladekaka inneholder kefir, så den er utrolig myk og saftig. Det blir aldri nok krem, og denne kremen er jo rett og slett til å dø for….

Yield: 2 bunner på 20 cm

Sjokoladekake med nutellakrem

Sjokoladekake med nutellakrem

Ingredients

Sjokoladekake

  • 250 g mel
  • 225 g sukker
  • 80 g kakaopulver
  • 2,5 ts natron
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl kefir
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 3 egg
  • 2,5 dl varmt vann

Nutellakrem

  • 340 g romtemperert smør
  • 1,5 boks melis
  • 14 ss melk (ikke iskald)
  • 4 store ss Nutella

Instructions

Sjokoladekake

  1. Bland alt det tørre sammen i en stor bolle.
  2. Ta alt det våte i en egen bolle, pisk dette godt sammen. (Dette blir en herlig blanding, hehe)
  3. Pisk inn litt og litt av det våte inn i det tørre.
  4. Fordel røra i to springformer på 20 cm.
  5. Stek på 170 grader i 25-30 minutter. Bruk gjerne håndkletrikset, slik at bunnene ikke får "topp" under steking. Fjern i så fall håndkleet etter 15 minutter.
  6. Avkjøl bunnene.


Nutellakrem

  1. Pisk smøret til det blir hvitere i fargen. Tar ca. 2 minutter.
  2. Pisk inn litt og litt av melisen.
  3. Tilsett 2 ss melk om gangen, pisk mellom hver gang.
  4. Pisk inn Nutella og pisk til alt er godt blandet.
  5. Pynt kaka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe