Makroner

Jordbærmakroner

Denne uka blir det Valentinesuke på baketid.no! Det kommer nye oppskrifter utover uka, og forhåpentligvis kan du få litt inspirasjon til hva du kan bake til noen du er glad i. Først ut er jordbærmakroner. Utrolig gode, og faktisk ikke så vanskelig som mange skal ha det til.

Yield: Ca. 20 stk

Jordbærmakroner

Jordbærmakroner

Ingredients

  • Eggehvite fra 2 egg
  • 100 g sukker
  • 90 g mandelmel
  • 100 g melis
  • 0,5 ts salt
  • 200-250 g frosne jordbær
  • 3 ss sukker
  • 110 gram romtemperert smør
  • 250 g melis (en halv pakke)

Instructions

MAKRONER

  1. Ha eggehviter og salt i en bolle. Pisk til det skummer. Tilsett litt og litt sukker og pisk til du har en stiv marens.
  2. Bland melis og mandelmel sammen i en egen bolle.
  3. Sikt halvparten av det tørre over marengsen. Rør sammen. Tilsett resten av det tørre. Bland sammen.
  4. Nå kommer det vanskeligste: du skal røre ut såpass mye luft av røra at røra ikke blir for tykk, men heller ikke for tynn. Anbefaler å søke opp "macaronage" på YouTube, så får du en liten pekepinn på hvordan røra skal være.
  5. Sprøyt makronene ut på et stekebrett med bakepapir, og slå brettet hardt 2-3 ganger i benkeplata. På denne måten får du ut noen luftbobler fra makronene, som kan hindre at de sprekker under steking.
  6. La makronene tørke (la de stå). Mine pleier å tørke i 30-60 minutter, alt ettersom hvor mye fuktighet det er i rommet. Makronene skal få en hinne, som gjør at du kan, forsiktig, ta på dem uten at det sitter igjen røre på fingeren din.
  7. Når makronene har fått tørke, steker du de på 150 grader i ca. 17 minutter. De er ferdigenår du kan ta på toppen av makronene uten at toppen "sklir" av. De skal kjennes faste ut.


JORDBÆRKREM

  1. Bland jordbær og sukker sammen, og la det småkoke i 10 minutter så alt vannet fordamper. Avkjøl helt.
  2. Pisk smøret i ca. 1 minutt. Tilsett litt og litt melis. Når alt er godt pisket sammen, uten klumper, tilsetter du 1 og 1 ss med jordbærsausen. (Totalt 5 ss). Pisk sammen og fyll makronene.

9 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe