Gjærbakst

Hveteboller med sjokoladetrekk

Helt vanlige hveteboller er jo utrolig godt, men hva med å «spice» de opp litt med sjokoladetrekk? Jeg lover at det er godt det også!

Når bollene er avkjølt så smelter du 100 g sjokolade og 40 g smør sammen i vannbad. Deretter dypper du bollene i sjokoladen og pynter etter eget ønske.

Yield: Ca. 15 stk

Hveteboller

Ingredients

  • 130 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • 850 g mel

Instructions

  1. Smelt smør i en kjele og la smøret avkjøle seg litt.
  2. Hell melken oppi smøret.
  3. Ha smøret og melken, sukker, gjær, salt og kardemomme i en mikserbolle. Bland dette godt sammen.
  4. Tilsett litt og litt mel.
  5. Elt deigen i 10 minutter og la deigen heve i 1 time.
  6. Fordel deigen i ca. 15 like store emner. Etterhev i 45 minutter.
  7. Stek på 200 grader i 10-15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe