Dessert

Panna cotta med appelsincoulis

Det har vært lite tid til blogging og baking i det siste, da desember har vært preget av alt for mye jobb, eksamen og sykdom. Må legge inn litt selvskryt her: jeg fikk A på FoU-oppgaven min i norsk! Dette er lærerstudiets svar på bacheloroppgaven. Hurra!! Det er alltid gøy å få god karakter på en eksamen, men denne oppgaven betydde litt mer for meg.

Dette blir årets siste innlegg. Panna cotta er jo den ultimate nyttårsdesserten, så det blir en perfekt avslutning på året. Denne oppskriften på panna cotta gir 4 medium store porsjoner.

Jeg vil takke alle dere som har tatt turen innom baketid.no i 2019, og jeg gleder meg til fortsettelsen i 2020! Godt nytt år til dere alle ♥ ♥ ♥

Yield: 3 store eller 4 små porsjoner

Panna cotta med appelsincoulis

Panna cotta med appelsincoulis

Ingredients

Panna cotta

 • 1 vaniljestang
 • 5 dl kremfløte
 • 1 dl sukker
 • 3 gelatinplater

Appelsincoulis

 • 4 dl appelsinsaft (saften fra ca. 3 store appelsiner)
 • 3 ts sukker
 • 2 ts maizena

Instructions

 1. Først lager du panna cottaen. Del vaniljestanga i to, og skrap ut frøene med en skje. Ha frøene og stengene i en middels stor kjele.
 2. Ha oppi kremfløte og sukker. Bland sammen.
 3. Legg de tre gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
 4. Varm opp kremfløten til kokepunktet. Ta kjelen av plata når de første boblene kommer. Viktig at du rører hele tiden, slik at det ikke svir seg.
 5. Sil blandingen over i en annen kjele, slik at du får ut vaniljestanga.
 6. Klem ut vannet fra gelatinplatene og ha de oppi fløten. Rør til det er oppløst.
 7. Avkjøl blandingen litt før du heller panna cottaen i glass. Sett i kjøleskapet til panna cottaen har stivnet. Dette tar noen timer, så kan godt gjøres dagen i forveien.
 8. For å lage appelsincoulisen klemmer du ut saften fra appelsinene, og siler safta slik at du ikke får med fruktkjøttet.
 9. Ha saften i en kjele sammen med sukkeret og maizenaen. Kok opp blandingen og la den småkoke i ett minutt. Nå skal blandingen ha tyknet en del. Avkjøl blandingen før du heller den over panna cottaen. Er blandingen for varm risikerer du at panna cottaen smelter, så avkjøl den så lenge som mulig. Server etter dette, men panna cottaen med appelsincoulisen kan fint stå i kjøleskapet over natta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe