Diverse

Fløtekarameller

Hjemmelagde fløtekarameller hører absolutt jula til. Disse er også perfekte å gi bort som spiselige julegaver. Pakk de inn i matpapir eller cellofan, legg de i et Norgesglass eller lignende (eller bare i et hjemmelagd kremmerhus) og jeg garanterer deg at du har en fin gave som mottaker setter pris på.

Fløtekarameller er ikke så vanskelig å lage som noen tror. Det eneste er at du trenger et sukkertermometer. Karamellen skal kokes i 15-20 minutter og til massen når en temperatur på 118-119 grader.

Alt du gjør er å blande sammen sirup, sukker, fløte, smør og litt vaniljesukker. Kok dette opp på medium til sterk varme, mens du rører hele tiden. (Jeg hadde temperatur 6 av 9 på plata). Når blandingen begynner å bli brun og tykk så er det på tide å følge med på temperaturen. Når blandinga når 118-119 grader er den ferdig. Dette trenger du til ca. 30 karameller:

  • 2 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g smør

Bland alt sammen og kok opp som beskrevet over. Når blandingen når 118-119 grader tar du den av plata, heller massen over i en brødform dekt med bakepapir (sil massen samtidig som du heller den over i brødformen). La karamellen avkjøle seg i noen timer, før du tar den ut av forma og kutter i passelige biter. Pakk inn i matpapir eller cellofan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *