Gjærbakst

Ciabatta

Disse ciabattaene er eltefrie, og dermed veldig enkle å lage. Alt du trenger er vann, mel, tørrgjør og salt. Ikke engang kjøkkenmaskin! Genialt, ikke sant?

Disse skal heve i 12-18 timer, så det eneste de krever er at du planlegger litt i forveien. Sett gjerne deigen til heving på ettermiddagen, og stek de morgenen etter.

Yield: ca. 10 stk

Ciabatta

Ciabatta

Ingredients

  • 550 g hvetemel
  • 1 ts tørrgjør
  • 4 dl vann (trenger ikke å være lunka, kan være kaldt)
  • 0,5 ts salt

Instructions

  1. Bland alt det tørre sammen i en stor bolle.
  2. Tilsett vannet og rør alt sammen.
  3. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 12-18 timer.
  4. Skrap ut deigen fra bollen.
  5. Form deigen til en pølse og del i 10-12 emner.
  6. Legg emnene på et brett med bakepapir og form de slik du vil ha de. Behandle deigen forsiktig så ikke "lufta" i deigen forsvinner.
  7. Sett ciabattaene i en kald ovn, skru ovnen på 200 grader og stek i 30-35 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe