Kaker

Snickerspavlova

Den her pavlovaen er virkelig noe annet enn den klassiske pavlovaen med bær (som forresten også er utrolig god…). Denne er både salt, søt og crunchy på én gang, og kommer virkelig til å bli en suksess på kakebordet! Det er litt mer jobb enn en vanlig pavlova, men jeg lover deg at det er verdt det.

Snickerspavlovaen består av vanlige marengsbunner, karamellsaus, hakka peanøtter, krem og smeltet sjokolade. Digg? Ja.

Yield: 1 stk

Snickerspavlova

Snickerspavlova

Ingredients

Marengsbunn

  • 6 eggehviter
  • 400 g sukker

Karamellsaus

  • 100 g sukker
  • 4 ss vann
  • 2,5 ss smør
  • 1 dl kremfløte

Diverse

  • Valgfri mengde peanøtter
  • 100 g smeltet sjokolade
  • 2 dl kremfløte

Instructions

Marengsbunnene

1. Først lager du marengsbunnene. Det kan lønne seg å steke én og én bunn om gangen, altså piske 3 eggehviter og 200 g sukker først for så å steke bunnen, deretter lage neste bunn etter du har stekt den første. Pisk eggehviter til det skummer, tilsett halvparten av sukkeret, pisk i noen minutter til før du tilsetter resten av sukkeret. Pisk til eggehvitene er helt stive.

2. Fordel marengsen på et stekebrett. Stek på 110 grader i 1 time og 15 minutter. La bunnene avkjøle seg.


Karamellsaus

1. Så lager du karamellen. Bland sukker og vann i en medium stor kjele. Ha kremfløten i en liten kjele.

2. Varm opp 1 dl fløte. Den skal ikke koke.

3. Kok opp sukker og vann på høy varme (jeg har på varmegrad 8 av 9). Det er viktig at du ikke rører etter du har satt på varmen på plata. La blandingen koke til den har fått en gyllen farge. Hos meg tar det ca. 10 minutter.

4. Tilsett smøret. Nå kan du røre.

5. Når smøret er smeltet, tilsetter du litt og litt fløte. Ha oppi to klyper havsalt. La blandingen koke i ett minutt, før du tar kjelen av platen. Sil blandingen over i en annen bolle og la den avkjøle seg.

Pynt

1. Smelt sjokoladen i vannbad.

2. Mens sjokoladen smelter så hakker du opp peanøtter.

3. Pisk 2 dl kremfløte.

3. Fordel halvparten av den avkjølte karamellen over en av bunnene. "Strø" over litt smeltet sjokolade og peanøtter, og bre utover den piska kremen.

4. Legg bunn nr 2 oppå bunn nr. 1. Smør resten av karamellen utover bunn 2 og strø over resten av den smeltede sjokolade og peanøttene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe