Kaker

Eplekake

De norske eplene som har kommet i butikken er så sjuuukt gode! Og selvfølgelig passet de perfekt i en eplekake… Denne eplekaka er akkurat sånn den skal være, litt crunchy på toppen og myk og saftig inni. Helt perfekt.

Yield: 1 stk, 24 cm

Eplekake

Eplekake

Ingredients

  • 2 ts kanel
  • 3 dl sukker
  • 3 store epler
  • 0,5 ss maisenna
  • 100 g smør
  • 3 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3,5 dl mel
  • 1,5 ts bakepulver
  • En klype salt

Instructions

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Ta 1 ts kanel og 50 g av sukkeret i en liten bolle. Bland sammen. (Dette skal strøs oppå kaka før steking)
  3. Skrell og kutt epler i terninger ala 1 x 1 cm (kan godt være litt større også, men pass på å få ca. like store biter).
  4. Bland epler, 1 ts kanel og maisenna i en bolle.
  5. Smelt smøret og la dette avkjøle seg litt.
  6. I mellomtiden pisker du egg, resten av sukkeret og vaniljeekstrakt i en bolle, helt til blandingen begynner å bli lys og luftig.
  7. Tilsett mel, bakepulver og salt. Pisk sammen.
  8. Tilsett det smelta smøret.
  9. Vend inn eplene og ha røra i formen. Røren vil bli ganske tykk pga alle eplene.
  10. Strø kanel- og sukkerblandingen fra punkt 2 over kaka.
  11. Stek i 35-45 minutter. Sjekk med en kakepinne underveis for å se om den er ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe