Tips

Hvordan lage smørkrem?

Smørkrem er en solid krem som passer til å fylle kaker med, samt til å ha utenpå/rundt kaker. I tillegg er det perfekt til cupcakes! Ostekrem kan fort bli for rennende, og pisket krem funker jo forsåvidt kun til bløtkaker… Ulempen med smørkrem er at smør kan jo (selvfølgelig) smelte, og det lønner seg å jobbe litt fort med denne type krem.

Før hatet jeg å lage smørkrem, da kremen ALLTID skilte seg. Kremen kan skille seg av flere grunner, men som regel er det smøret som smelter, eller at det er temperaturforskjeller på smør og væske som blir tilsatt. Det er uansett sjukt frustrerende, og det er kjipt å stå der med masse smør og melis som sammen har blitt helt ubrukelig. Ikke fortvil, dette innlegget er til for å forhindre at samme krise skjer neste gang!

Jeg bruker denne oppskriften når jeg lager smørkrem:

  • 225 gram romtemperert smør
  • 1 pakke melis (500 g)
  • 6-8 ss melk (ikke iskald!)

Slik lager du skikkelig god og luftig smørkrem:

1. Bruk romtemperert smør. Pisk dette i en bolle til smøret blir hvitere i fargen.

Her har jeg kun pisket smøret. Jeg pisker i ca. 3-5 minutter, og er nøye på å skrape ned langs siden av bollen slik at alt smøret blir med.

2. Tilsett halvparten av melisen. Pisk alt GODT sammen.

Smørkremen din vil etterhvert se sånn ut, og det vil se ut som om du trenger å tilføre væske for at kremen skal samle seg. Det er ikke nødvendig enda, bare fortsett å piske så vil det samle seg.

3. Tilsett resten av melisen. Pisk GODT sammen igjen.

4. Tilsett 6-8 ss med melk. Ha oppi halvparten av disse ss med melk, pisk sammen, tilsett resten. OBS: viktig at denne melken ikke er iiiiskald rett fra kjøleskapet, da kan kremen skille seg! Ha minst mulig temperaturforskjeller på det du har oppi kremen.

5. Pisk alt i 1-2 minutt. Ferdig!

Obs!: Skal du ha kremen i sprøytepose og sprøyte de ut på cupcakes osv så skyll gjerne hendene dine i iskaldt vann før du begynner med å sprøyte ut. Da er du ikke glovarm på hendene, og smørkremen smelter ikke. Et annet tips er å ikke ha oppi all kremen i posen med en gang, men ta litt og litt. Da slipper du samme problemet med smelting, fordi du håndterer smøret i kortere omganger.

2 Comments

  • Heidi

    Jeg opplevde for første gang i mitt liv at smørkremen skilte seg. Syntes det var gale å hive. Det var jo allerede sukkerlake, egg og smør i, så jeg tilsatte mel, bakepulver, fløte og smeltet sjokolade. Ble nydelige cupcakes

  • llisem

    Var det fransk smørkrem du prøvde deg på? ☺️ Det har jeg aldri prøvd. Så bra du fikk gode cupcakes og at det ble bakst allikevel 🙌🏻

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *