Terte

Pasjonsfrukt- og sitronterte med marengs

I helgen hadde jeg bursdag og jeg fylte 26 år. Hurra for meg! Det ble ingen stor feiring, men heller litt for mye vin med ei god venninne på lørdagen. Jeg måtte jo selvfølgelig bake en kake også og endte opp med en terte da min samboer er veldig glad i dette, og jeg er veldig glad i pasjonsfrukt, så da slo vi disse sammen. Her kommer oppskriften:

Pasjonsfrukt- og sitronterte

Pasjonsfrukt- og sitronterte

Ingredients

 • TERTEBUNN
 • 300 g hvetemel
 • 200 g kaldt smør i terninger
 • 100 g melis
 • 1 egg
 • ---------------------------------------------------
 • PASJONSFRUKT- OG SITRONKREM
 • 1 dl pasjonsfruktsaft (saften fra ca. 8 pasjonsfrukt)
 • 1 dl sitronsaft (saften fra 1 stor sitron)
 • 180 g sukker
 • 2 egg
 • 6 eggeplommer
 • 1 ss maisenna
 • 120 g kaldt smør

Instructions

 1. Kjør mel, smør og melis sammen i en food prosessor. Du kan også smuldre dette for hånd. Når alt er smuldret opp tilsetter du et egg og blander til en fast deig. Pakk deigen inn i plast og legg den kaldt noen timer. Gjerne over natta!
 2. Kjevle ut deigen. Her kan det være lurt å legge bakepapir under deigen når du kjevler, da blir det mye lettere og mindre kliss. Ta gjerne mel på kjevla slik at deigen ikke sitter fast. Kjevle den så den er ca. en halv cm tykk. Flytt deigen over i en terteform (bruk gjerne en form med løs bunn). Bruk en gaffel og prikk mange hull i tertebunnen. 
 3. Sett ovnen på 180 grader, og sett tertebunnen i fryseren. Når ovnen er varm tar du bunnen ut. Legg sølvfolie over bunnen, og hell tørka erter over. Dette gjøres for å "trykke" deigen ned under steking. Når bunnen er kald og det er litt press på den under steking, så forhindrer det at kantene på bunnen sklir ned. Dette kalles for blindsteking!
 4. Stek bunnen i 10 minutter. Ta den ut, fjern ertene og folien, og stek videre til du ser bunnen får en gyllen farge. Hos meg tar det ti minutter. Altså, du skal steke ca. 20 minutter totalt. Det er vanlig at bunnen er litt fettete når du tar den ut, men det forsvinner når den får stått litt til. 
 5. Avkjøl bunnen før du heller kremen oppi.

KREM

 1. Bland alle ingrediensene utenom smøret, i en kjele. 
 2. Varm opp på medium varme. Rør hele tiden! Kremen skal bli rimelig tykk, og fjern den fra plata når den første bobla kommer. 
 3. Avkjøl kremen litt, før du tar oppi det kalde smøret. Rør innimellom mens kremen avkjøles. Pisk helt til smøret har blandet seg godt inn i kremen. 
 4. Hell kremen over tertebunnen. 
 5. Pynt slik du vil. Ta feks 2 av eggehvittene og 2 ss sukker og pisk til marengs. La kaken stå 1-2 timer i kjøleskap, men helst over natta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe