Diverse

Amerikanske pannekaker

Oi, det ble visst en liten bloggpause. Siden sist har jeg jobbet litt, hatt noen dagers ferie, og vært i London. De siste dagene har gått med på å nyte finværet på Sørlandet, noe det ikke har vært så alt for mye av denne sommeren. Varmt – ja, men ikke sol.

I dag lagde jeg amerikanske pannekaker til frokost. Jeg fikk 16 stk ut av pannekakerøra. Litt flere enn hva jeg trodde, men heldigvis har jeg en samboer som også liker pannekaker… hehe.

Disse pannekakene blir myke og fluffy, fordi de blant annet inneholder en del bakepulver. Amerikanerne er jo ikke akkurat kjent for å spare på kaloriene, men jeg styrer unna sirup og smør på disse og bruker heller bringebær som jeg varmet opp i en kjele. Mange bruker også blåbær, kesam, jordbær osv.

Her er oppskriften:

Yield: Ca. 16 stk

Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

 • 4 dl hvetemel
 • 3 ts bakepulver
 • Litt salt
 • 0,5 dl sukker
 • 3 dl melk
 • 1 egg
 • 3 ss smeltet smør
 • Vaniljeekstrakt (kan sløyfes)

Instructions

 1. Smelt smøret og sett til side.
 2. Bland mel, bakepulver, salt og sukker i en bolle.
 3. Pisk melk og egg sammen i en egen bolle.
 4. Tilsett melk og egg i det tørre. Bland godt sammen, rør ut klumper.
 5. TIlsett smøret, rør godt. Røren skal bli ganske tykk.
 6. Jeg tilsatte litt vaniljeekstrakt til slutt i mine pannekaker, men det er ikke nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe