Kaker

Sjokoladekake med prinsessedekor

En god kollega og venn av meg har ei datter som fyller fem år, og dattera ønsket seg en rosa prinsessekake. Da var det bare å brette opp ermene og innfri ønsket, hehe. Denne kaka består av tre sjokoladekakebunner. Oppskriften på disse finner du her. Husk at oppskriften kun gjelder én bunn, så her må alt (unntatt kremen) ganges med tre. Jeg har brukt 20 cm springform for å få en høyere kake, men 24 cm funker det også.

Jeg brukte sjokoladekremen som du finner i samme oppskrift som kakebunnene. Etter alle bunnene var stekt lagde jeg et litt større hull i midten av hver kake. Deretter tok jeg krem på bunnene (rundt hullet i kakebunnene) og stablet disse oppå hverandre. Så fylte jeg hullet med nonstop, slik at når man kutter i kaka vil det bli en overraskelse med all nonstop-en som renner ut 🙂 Skjønner?

Etter dette var gjort, smurte jeg opp hele kaka med smørkrem. Jeg legger ved oppskrift på smørkremen, oppskriften skal holde til å dekke hele kaka, men ikke til å lage «snurrene» på toppen. Da må du lage ny porsjon, men halvere oppskriften. Det som er viktig når du lager smørkrem er at alt har ca. lik temperatur. Så sett gjerne ut melken en stund før du skal bruke den, slik at den ikke er iskald. Da er sjansen større for at kremen skiller seg.

Smørkrem

Ingredients

  • 225 gram romtemperert smør
  • 1 pakke melis (500 g)
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4-6 ss melk

Instructions

  1. Pisk smør og vaniljeekstrakt helt til det blir en kremete konsistens. Smøret skal også bli lysere i fargen. Jeg pleier å piske i 2-3 minutter.
  2. Tilsett halvparten av melisen. Pisk til alt er godt samlet. Ha oppi resten av melisen og pisk godt. Nå vil du få masse smuler, og du vil ikke få samlet kremen lenger.
  3. Tilsett litt og litt av melken. Pisk godt mellom hver gang du tilsetter en ss melk. Ha oppi melk helt til du har riktig konsistens.
  4. Når alt er blandet pisker du smørkremen i 2-3 minutter til. Skal du ha farge på kremen tilsetter du den til slutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe