Kaker

Sitronkake

Noen som har smakt den sitronkaka du kjøper på butikken, den med noe tutti-frutti-frø på toppen? Jeg kjøper sjeldent kaker fra butikken, men den har jeg smakt noen ganger og må være ærlig og si at jeg synes den er overraskende god. I går lagde jeg i hvert fall sitronkake fra bunnen av, for butikk-kjøpte kaker inneholder mange andre ingredienser som jeg mener ikke hører hjemme i en kake… Denne kaken falt virkelig i smak her hjemme. Så enkelt og godt! Og selvfølgelig mye bedre enn den du får på butikken 🙂 I tillegg inneholder denne kaka litt rømme, så den blir veldig saftig og myk. Perfekt å fryse også, i tilfelle du får overraskende besøk.

Yield: 1 stk

Sitronkake

Sitronkake

Ingredients

  • 100 g romtemperert smør
  • 2 dl sukker
  • 3 store egg
  • Skall fra 1 sitron
  • Sitronjuice fra en halv sitron
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 3,5 dl mel
  • 1/4 ts salt
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 dl rømme

Glasur

  • Litt melis
  • Saft fra en halv sitron

Instructions

  1. 1. Pisk smør og sukker hvitt. Ha oppi ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg.
  2. 2. Pisk inn sitronskall, vaniljeekstrakt og saft fra en halv sitron.
  3. 3. Bland mel, salt, natron og bakepulver sammen i en bolle.
  4. 4. Tilsett litt av melblandingen, litt rømme, litt mel, litt rømme osv. Det gjør ikke noe om blandingen har litt klumper i seg til slutt.
  5. 5. Hell røren i en brødform. (viktig å smøre denne først!!)
  6. 6. Stek på 170 grader i ca. 50 minutter (midt i ovnen)
  7. 7. Når du skal lage glasuren blander du bare litt melis med sitronsaft til du får ønsket tykkelse på glasuren. Hell dette over kaka når kaka er avkjølt.

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe