Kaker

Helt enkel sjokoladekake

Når jeg leter etter inspirasjon til kaker jeg lager, så har jeg lagt merke til at det er så mye som skal være fancy med forskjellige kremer, pynt, smak også videre. Selvfølgelig finner man noe av det «fancy» på min blogg også, men denne gangen vil jeg slå et slag for den helt vanlige sjokoladekaka. Jeg har valgt å lage en krem bestående av kremost, kakaopulver, smør og melis. Denne kremen er det bare å bre utover kaka, du trenger ikke tipper og sprøyteposer hvis du ikke vil.

Er du av den kreative typen er dette også en kake det er lett å lage flere bunner av, slik at man kan stable de oppå hverandre og få en høyere kake. Dobler du oppskrifta har du også en perfekt og enkel langpannekake som du kan ta med deg på diverse sommeravslutninger i skole, barnehage, jobb mm.

Håper denne faller i smak!

Yield: 1 stk, 24 cm

Sjokoladekake med ostekrem

Sjokoladekake med ostekrem

Ingredients

  • 140 g smør
  • 4 toppa ss kakaopulver
  • 4 store egg
  • 3 dl sukker
  • 4 dl mel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt

Sjokoladekrem

  • 80 g mykt smør
  • 4 ss kakaopulver
  • 300 g melis
  • 200 g kremost

Instructions

  1. Smelt smør. Når smøret er smeltet tar du kakaopulveret oppi og rører til det ikke er klumper igjen. La blandingen avkjøle seg en liten stund.
  2. Når smøret er avkjølt, har du egg og sukker i en bolle og pisker dette til du får en luftig blanding. Jeg pisket i omtrent 10 minutter.
  3. Tilsett mel, bakepulver og salt. Pisk til alt er godt blandet, men ikke lenger.
  4. Ha oppi litt og litt av sjokoladeblandingen. Pisk til alt er godt blandet.
  5. Stek på 180 grader i 30 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er ferdig. Avkjøl helt før du tar på kremen.

Sjokoladekrem

1. Pisk smøret til det blir en kremete konsistens. Ha oppi kakaopulveret og melis og bland til alt er blandet (uten klumper).

2. Tilsett kremosten og pisk til alt er godt blandet. Ikke pisk for lenge, for da kan blandingen skille seg.

3. Fordel kremen på kaka, og pynt etter eget ønske. Jeg synes kaka er fin uten pynt også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe