Diverse

Hjemmelagde marshmallows

Her følger en grunnoppskrift på marshmallows. Smakene kan du variere etter eget ønske, jeg tilsatte litt bringebæressens i mine. Jeg anbefaler deg å bruke hansker under denne prosessen, da både sukkerlake og ferdige marshmallowmasse er ganske klissete!

Yield: Ca. 20 stk.

Marshmallows

Marshmallows

Ingredients

  • 16 plater gelatin
  • 2 dl vann
  • 400 g sukker
  • En halv pakke melis

Instructions

  1. Først blander du vann og sukker i en kjele. Kok dette opp på høy varme (jeg brukte 8 av 9 på varmegraden).
  2. Kok opp til blandingen når 110 grader.
  3. Legg gelatinplater i kaldt vann (dette vannet kommer i tillegg til vannet du bruker til sukkerlaken).
  4. Ta plata av kjelen og klem ut vannet av gelatinplatene. Tilsett platene i sukkerlaken og rør til de er oppløst.
  5. Hell (mens maskinen pisker) sukkerlaken forsiktig oppi bollen, og pisk på nest høyeste hastighet til du får en tykk og seig masse. Hos meg tok det kanskje 10 minutter.
  6. Når massen er ferdig pisket kan du ta oppi konditor/geléfarge og ønsket smak. Pisk til alt er godt blandet.
  7. Dekk bunnen av en liten langpanne (eller ildfast form) med masse melis. Dette er viktig så ikke marshmallowsene sitter fast i bunn, da massen er sjukt klissete!
  8. Avkjøl på benken i 3-4 timer.Selv om massen har stivnet så er den fortsatt klissete inni, så vent til den har stått en god stund.
  9. Kutt i ruter eller bruk utstikkere til å lage blomster, hjerter osv.
  10. Oppbevares i lufttett beholder. (Ikke ha de i kjøleskap). Marshmallowsene er holdbare i 3-4 uker i romtemperatur.

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe