Tips

Hvordan få fine makroner? Steg for steg-guide

Det finnes en haug av tips der ute om hvordan du kan få fine makroner, men da jeg skulle lage det for første gang savnet jeg en steg for steg-guide som viste meg helt konkret hva jeg skulle gjøre. Jeg håper i hvert fall dette innlegget kan hjelpe deg på veien!

Her ligger grunnoppskriften på sjokolademakroner. Vil du lage makroner uten sjokolade så dropper du bare å tilsette kakaopulver.

1.Det første du gjør er å skille eggehviten fra plommen. Anbefaler deg å ta vare på eggeplommene, for disse kan du bruke til en suksessterte eller ofte i forskjellige fruktcurder (som passer perfekt som fyll i makroner).

2.Mål deretter opp mandelmel og melis. Bland dette godt sammen i en skål.

3. Mål opp sukkeret. Pisk eggehvitene til de skummer, slik som på bildet under.

4. Tilsett halvparten av sukkeret og pisk i 2 minutter til, til eggehvitene ser slik ut.

5.Pisk eggehvitene videre slik at det blir til stiv marengs.

6. Ta en sil og sikt over halvparten av melis- og mandelmelblandingen.

7. Vend dette inn i røra. Ikke rør for hardt, for da kan du slå ut all luften av marengsen. Da vil makronrøra bli for tynn.

8. Når du sikter mandelmel og melis vil du kanskje få noen klumper som ligger igjen i sikten. Disse kan du bare kaste!

9. Sikt resten av mandelmelet og melisen, og vend inn til blandingen blir passe rennende. Røra skal være som lava, men dette kan være vanskelig å få til. Hvis du rører for mye så blir blandingen for tynn og da vil makronene flyte utover. Rører du for lite blir røren for tykk og makronene vil ikke bli pene og glatte. Blandingen skal renne sakte og jevnt fra slikkepotten, slik som dette:

10. Når alt er blandet inn og røren har passe konsistens, så sprøyter du ut til makroner på et bakepapirkledd brett. (Bruk en sprøytepose med tipp). De skal egentlig være like store som en 5-kroning, men jeg pleier ofte å lage de litt større. Dette bestemmer du egentlig selv.

11. Etter du har sprøytet ut makronene må du slå brettet hardt i benken for å få ut luftboblene. Har du luftbobler i makronene under steking øker faren for at makronene sprekker.

Her ser du noen luftbobler som har kommet frem etter jeg har dunket brettet i benken noen ganger.

12. La makronene få stå å tørke i 30-60 min. Tiden det tar avhenger av luftfuktigheten i rommet. De er ferdige når du (forsiktig) kan ta på makronene uten at noe sitter igjen på fingeren din.

13. Stek deretter makronene og la de avkjøle seg helt før du fjerner de fra papiret.

14. Makroner bør oppbevares i en lufttett boks, og de kan også fryses (helst uten fyll).

Håper dette innlegget har hjulpet deg litt på veien, og ikke gi opp hvis du ikke får det til første gangen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *