Makroner

Sjokolademakroner med karamellfyll

Endelig er siste eksamen overstått, og det er sommerferie fra skolen. Hurra!! Det skal feires med gode venninner, og i den anledning lagde jeg noen makroner med karamellfyll. Karamellsaus er så utrolig godt når det blir laget fra bunnen av!

Jeg tenkte å lage et innlegg senere som beskriver veldig detaljert hvordan man lager makroner, men for nå så håper jeg den «vanlige» oppskriften kan være til hjelp.

Yield: Ca. 18 stk

Sjokolademakroner med karamellfyll

Sjokolademakroner med karamellfyll

Ingredients

Sjokolademakroner

  • Eggehvite fra 2 store egg
  • 100 g sukker
  • 90 g mandelmel (NB: ikke fettredusert fra helsekost)
  • 100 g melis
  • 1 ss kakaopulver
  • 0,5 ts salt

Karamellfyll

  • 100 g sukker
  • 4 ss vann
  • 2,5 ss smør
  • 1 dl fløte

Instructions

Makroner

  1. Pisk eggehvitene og saltet til det skummer. Tilsett litt og litt sukker, og pisk til du har en stiv marengs.
  2. Bland melis, mandelmel og kakaopulver sammen i en egen bolle. Bland disse tre ingrediensene godt.
  3. Sikt halvparten av det tørre over marengsen. Rør sammen. Tilsett resten av det tørre. Bland sammen.
  4. Nå kommer det vanskeligste: du skal slå ut såpass mye luft av røra at røra ikke blir for tykk, men heller ikke for tynn. Anbefaler å søke opp "macaronage"-teknikken på YouTube, så får du en liten pekepinn på hvordan røra skal være.
  5. Sprøyt makronene ut på stekebrett med bakepapir, og slå brettet hardt 2-3 ganger i benkeplata. På denne måten får du ut noen luftbobler fra makronene, som kan være med på å hindre at makronene dine sprekker under steking.
  6. La makronene tørke. Viktig! Mine tørker som regel 1 time, det avhenger av temperatur og luftfuktighet i rommet. Makronene skal få en hinne, som gjør at du kan (forsiktig) ta på dem uten at det sitter igjen røre på fingeren din.
  7. Når makronene har fått tørke, steker du på 150 grader i 15-20 minutter. Jeg steker på 17 minutter. De er ferdige når du kan ta på toppen av makronene uten at de "disser".
  8. La makronene avkjøles helt før du fjerner de fra bakepapiret.

Karamellfyll

  1. Bland sammen sukker og vann.
  2. Varm opp fløten (skal ikke koke, bare varmes).
  3. Kok opp sukker og vann på høy varme, men ikke rør i blandingen etter du har satt på varmen! Du kan helle på kjelen, men ikke rør. La blandingen koke til den har fått en gyllen farge. Hos meg tar det rundt 7-10 minutter.
  4. Tilsett smøret. Nå kan du røre.
  5. Ha oppi litt og litt av fløten. La blandingen koke i 1 minutt før du tar den av platen.
  6. Sil karamellsausen over i en bolle og avkjøl. Karamellen kan være litt tynn med en gang, men den tykner etterhvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe