Kaker

Pavlova med hjemmelaget vaniljekrem

Endelig mai! Det betyr pavlovatid. Er det noen spiser pavlova i andre måneder enn mai? He-he.

Denne pavlovaen er uten eddik og maisenna. Hver gang jeg har lagd denne kaken har jeg brukt det, helt til nå. I et travelt øyeblikk glemte jeg å ha oppi disse ingrediensene, men må si jeg likte den utrolig mye bedre når den var litt mer sprø. Den ble fortsatt myk og litt seig inni, men ikke så seig at marengsbunnen satt seg fast i fyllingene til tenna eller at jeg måtte skrape massen av gaffelen med en kniv…

Her kommer oppskriften:

Pavlova

Pavlova

Ingredients

Marengsbunn

 • 3 eggehviter
 • 200 g sukker

Krem

 • 2 dl kremfløte
 • 5-7 ss vaniljekrem

Vaniljekrem (fra bunnen av)

 • 3 eggeplommer
 • 3 ts maisenna
 • 3 dl melk
 • 2 ss sukker
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 1,5 ss smør

Instructions

Marengsbunn

 1. Pisk eggehvitene til de skummer, og tilsett litt og litt sukker. Pisk til eggehvitene er stive.
 2. Fordel marengsen på et bakebrett med stekepapir. Du kan enten forme den som en krans slik jeg har gjort, eller lage den som den "tradisjonelle" pavlovaen. Lager du den som en krans er det viktig at du lager en grop rundt i hele marengsbunnen, slik at du får plass til krem.
 3. Stek marengsbunnen på 110 grader i 1 time og 15 minutter. Skru deretter av ovnen, og la bunnen stå i ovnen til ovnen er avkjølt (med ovnsdøra igjen).

Krem

 1. Når marengsbunnen er avkjølt kan du lage kremen.
 2. Pisk kremfløte til krem, og ha oppi 5-7 ss vaniljekrem. Pisk godt sammen. Du kan bruke vaniljekrem fra butikken, eller så kan du lage fra bunnen av. Fordel kremen oppå bunnen og pynt med valgfri frukt og bær. Vil du lage vaniljekrem fra bunnen av kommer oppskriften her:
 3. Bland alt unntatt smøret i en kjele. Kok opp under omrøring (viktig å røre hele tiden!) og la blandingen koke til den har blitt såpass tykk at du kan dekke baksiden av en skje med kremen uten at den renner av. Jeg kokte i ca. 5 minutter på middels til høy varme (7).
 4. La blandingen avkjøle seg litt, før du pisker inn smøret. Dekk til med plast og sett i kjøleskap til den er helt avkjølt.

Notes

Pavlova bør helst spises samme dag, slik at ikke bunnen blir bløt pga kremen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe