Kaker

Brownie med karamell

Denne kaka er veldig enkel uten masse pynt osv, men allikevel så kan den imponere gjestene. Karamell i kombinasjon med brownies er virkelig en vinner! Denne kaka må du prøve i helgen, du kommer ikke til å angre.

Brownie med karamell

Brownie med karamell

Ingredients

Brownie

 • 200 g sjokolade
 • 100 g smør
 • 2 ss kakaopulver
 • 3 egg
 • 120 g hvitt sukker
 • 80 g brunt sukker
 • 120 g mel

Karamell

 • 110 g sukker
 • 4 ss vann
 • 2,5 ss smør
 • 1 dl kremfløte

Instructions

Brownie

 1. Sett ovnen på 180 grader.
 2. Smelt smør og sjokolade sammen i vannbad. Det vil se ut som om sjokoladen og smøret skiller seg, men det gjør det ikke. Bare vent til alt er smeltet. Når alt er smeltet tilsetter du kakaopulveret og rører godt.
 3. Pisk sammen egg og alt sukkeret i noen minutter.
 4. Tilsett sjokoladeblandingen i bollen med egg og sukker. Pisk sammen.
 5. Vend i melet.
 6. Ha røren i en smurt ildfast form eller 24 cm springform.
 7. Stek på 30 minutter.

Karamell

 1. Bland sukker og vann i en medium kjele (ikke med teflonbelegg). Ha kremfløten i en liten kjele.
 2. Varm opp fløten. Den skal ikke koke.
 3. Kok opp sukker og vann på høy varme. (Jeg har på varmegrad 8 av 9). Det er viktig at du ikke rører etter du har satt på varmen på plata. La blandingen koke til den har fått en gyllen farge. Hos meg tar det ca. 10 minutter.
 4. Tilsett smøret. Nå kan du røre.
 5. Når smøret er smeltet, tilsetter du litt og litt fløte. La blandingen koke i ett minutt, før du tar kjelen av plata. Sil blandingen over i en annen bolle og la den avkjøle seg. Karamellen vil bli mye tykkere når den er kald! Når karamellen er kald smører du den utover kaka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe