Gjærbakst

Perfekte rundstykker til påskefrokosten

Hvis du vil lage en fin og kreativ påskefrokost er disse rundstykkene perfekte. Det er helt vanlig, fin, rundstykkedeig formet til knuter. Deretter har jeg farget egg i konditorfarge og vann, før jeg har putta eggene oppi rundstykkene. Ikke noe vanskeligere enn det.

God påske!

Yield: 8 stk

Påskebrød

Påskebrød

Ingredients

Brød/rundstykker

  • En halv pakke gjær
  • 1,5 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • 6 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 8 egg + 1 til pensling
  • Konditorfarge

Instructions

  1. Smelt smør i en liten kjele. Ha oppi melk og vann. Blandingen vil nå bli ganske kald, så sett kjelen tilbake på plata i noen sekunder slik at blandingen blir lunken (ca. 37 grader).
  2. Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin og tilsett gjær og salt.
  3. Tilsett melet og elt deigen i 10 minutter. Dekk til bollen og hev i 30 min.
  4. Del deigen i 6 like store emner. Deretter deler du disse emnene i to, former to pølser og tvinner disse to pølsene sammen.
  5. Etterhev i ca. 30 minutter. Stek på 225 grader i ca. 15 minutter.
  6. Mens bollene steker koker du egg. Når eggene er ferdig kokt legger du eggene i kaldt vann som er farget med konditorfarge. La de ligge i 5-10 minutter. Før servering putter du hele egget oppi brødet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe