Gjærbakst

Superenkle skoleboller

Tenk at noe kan være så godt – og så enkelt?? Disse skolebollene er utrolig luftige og enkle å lage. Mange av ingrediensene har du kanskje også fra før av? Det jeg måtte handle var vaniljekrem og kokosmasse. Jeg synes det er et ork når jeg må i spesialbutikker for å handle en haug med småtteri man aldri får bruk for igjen. Disse er også perfekte til påskekosen.

Yield: 16 stk

Skoleboller

Skoleboller

Ingredients

Skoleboller

  • 130 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts kardemomme
  • 800-900 g hvetemel
  • Vaniljekrem
  • Melis
  • Kokosmasse

Instructions

  1. Smelt smør og avkjøl litt.
  2. Hell oppi melken i kjelen med smøret. Bland sammen.
  3. Hell smør/melk, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bolle (helst bollen til en kjøkkenmaskin). Rør sammen.
  4. Tilsett litt og litt mel og elt deigen i 10 minutter.
  5. La deigen heve i en times tid.
  6. Fordel deigen i 16 like store emner og trill til boller. Etterhev i 45 minutter.
  7. Lag en "grop" i hver bolle. Fyll denne gropen med vaniljekrem (ca. 1 ss på hver bolle). Viktig at du lager denne gropen så dyp som mulig, slik at ikke vaniljekremen renner over ved steking.
  8. Stek på 200 grader i 15 minutter.
  9. Avkjøl bollene. Bland melis og vann og fordel rundt kremen på bollene.
  10. Strø over kokosmasse.

Notes

Disse kan gjerne fryses! Kjekt å ha hvis du plutselig får besøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe