Cupcakes

Påskecupcakes med appelsinkrem

Eksamensperioden nærmer seg for min del, men før det er det påske- og påskeferie! Hurra!! Påsken er jo den perfekte anledningen for å bake. Suksessterte, cupcakes, kvikklunsjkake, you name it…

Er du allikevel i tvil om hva du skal bake, men samtidig ønsker noe enkelt er disse cupcakene midt i blinken for deg. Det er vaniljecupcakes tilsatt revet appelsinskall og kombinasjonen søtt og syrlig står til A+. Prøv da vel!

Yield: 12 stk

Påskecupcakes med appelsinkrem

Påskecupcakes med appelsinkrem

Ingredients

Cupcakes

  • 200 g mel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 150 sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts salt
  • 2 egg
  • 1,5 dl melk
  • 100 g smør
  • Appelsinskall fra en halv appelsin

Appelsinkrem

  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g kremost
  • 150 g melis
  • Skall og saft fra en halv appelsin

Instructions

Cupcakes

  1. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
  2. I en annen bolle pisker du smør og sukker hvitt. Etter dette pisker du inn ett og ett egg.
  3. Tilsett melblandingen og melk oppi bollen med smør og sukker (vekselsvis - litt mel, litt melk, litt mel, litt melk). Pisk så alt er godt blandet.
  4. Tilsett vaniljeekstrakt og bland alt sammen på nytt.
  5. Fordel i muffinsformer og stek på 180 grader i 20-25 minutter.

Appelsinkrem

  1. Pisk smør og melis slik at det blir en smørkrem. I starten vil blandingen være ganske smuldrete, men bare pisk i 5 minutter til alt blander seg igjen.
  2. Pisk inn kremost, appelsinsaft og skall. Pisk til blandingen er klumpfri.
  3. Fordel over cupcakene og pynt etter eget ønske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe