Kaker

Gulrotkake med ostekrem

Det er ikke mye som minner om vår ut for tiden, men rent «formelt» er det jo faktisk vår. Etter en mørk og kjedelig vinter begynner det endelig å gå mot lysere tider, og det må jo feires med ei utrolig god gulrotkake. Denne kan du lage i langpanneform, 2×24 cm springform, eller som jeg gjorde: 3×20 cm springform. Det er også veldig lett å pynte gulrotkake, da kremen er hvit og alle farger passer. Jeg synes gulrotkaker (og kaker generelt!) som er pyntet med blomster er utrolig fint, så her er det bare å slå seg løs og pynte slik man vil. Hvis du lager kaka med flere lag og vil ha krem rundt hele kaka, anbefaler jeg å doble oppskriften slik at du får nok.

Gulrotkake med ostekrem

Gulrotkake med ostekrem

Ingredients

Gulrotkake

  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 4 dl solsikkeolje
  • 7 dl hvetemel
  • 3 ts natron
  • 3 ts kanel
  • 3 ts bakepulver
  • 400 g revet gulrot
  • 2 dl melk

Ostekrem

  • 100 romtemperert smør
  • 200 g kremost
  • 250 g melis
  • 2 ts vaniljesukker

Instructions

Kake

  1. Rasp gulrøtter.
  2. Bland sammen egg, sukker og olje, og pisk til blandingen begynner å tykne.
  3. Bland hvetemel, natron, bakepulver og kanel sammen i egen bolle, før du tilsetter det i bollen hvor du har egg, sukker og olje.
  4. Tilsett melk.
  5. Vend inn gulrøttene.
  6. Fordel i tre springformer på 20 cm. (evt 2 på 24 cm). Stek på 180 grader i minst 45 minutter. Avkjøl helt før du deler kakebunnene og fyller med krem.

Ostekrem

  1. Pisk melis og smør til smørkrem. Tilsett kremost og vaniljesukker til slutt og pisk til en glatt og jevn krem.
  2. Fordel mellom lagene og rundt kaka, og pynt etter eget ønske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe