Makroner

Sjokolademakroner

Makroner har et ufortjent dårlig rykte. Ja, de kan sprekke i ovnen og bli mindre pene, men en kake kan jaggu bli mindre pen den også! Allikevel pleier det å smake godt. Hvis du ikke får til makroner på første forsøk så prøv igjen. Det er så utrolig digg når du får det til, og det er mye billigere å lage makroner selv.

For å øke sjansen for et godt resultat må du ha mandelmel som IKKE er fettredusert. Jeg kjøper mitt mandelmel på Coop, men jeg veit de også har det i noen Kiwibutikker.

Mange andre oppskrifter bruker romtempererte eggehviter, men personlig har jeg ikke merket noen forskjell på om eggehvitene er romtemperert eller ikke. Disse bakte jeg med egg rett fra kjøleskapet.

Lykke til!!

Yield: Ca. 18 stk

Sjokolademakroner

Sjokolademakroner

Ingredients

Makronskall

 • Eggehvite fra 2 store egg
 • 100 g sukker
 • 90 g mandelmel (NB: ikke fettredusert fra helsekost)
 • 100 g melis
 • 1 ss kakaopulver
 • 1 klype salt

Sjokoladefyll

 • 100 g sjokolade
 • 0,5 dl fløte
 • 50 g smør

Instructions

Makronskallene

 1. Pisk eggehvitene og saltet til det skummer. Tilsett litt og litt sukker, og pisk til du har en stiv marengs.
 2. Bland melis, mandelmel og kakaopulver sammen i en egen bolle. Bland disse tre ingrediensene godt.
 3. Sikt halvparten av det tørre over marengsen. Rør sammen. Tilsett resten av det tørre. Bland sammen.
 4. Nå kommer det vanskeligste: du skal slå ut såpass mye luft av røra at røra ikke blir for tykk, men heller ikke for tynn. Anbefaler å søke opp "macaronage"-teknikken på YouTube, så får du en liten pekepinn på hvordan røra skal være.
 5. Sprøyt makronene ut på stekebrett med bakepapir, og slå brettet hardt 2-3 ganger i benkeplata. På denne måten får du ut noen luftbobler fra makronene, som kan være med på å hindre at makronene dine sprekker under steking.
 6. La makronene tørke. Viktig! Mine tørker som regel 1 time, det avhenger av temperatur og luftfuktighet i rommet. Makronene skal få en hinne, som gjør at du kan (forsiktig) ta på dem uten at det sitter igjen røre på fingeren din.
 7. Når makronene har fått tørke, steker du på 150 grader i 15-20 minutter. Jeg steker på 17 minutter. De er ferdige når du kan ta på toppen av makronene uten at de "disser".
 8. La makronene avkjøles helt før du fjerner de fra bakepapiret.

Sjokoladefyll

 1. Finhakk sjokoladen og putt i en skål.
 2. Varm opp fløten til kokepunktet.
 3. Hell fløten over sjokoladen, og la blandingen stå i 1 minutt uten å røre.
 4. Ha oppi smør i små terninger, rør til smøret er oppløst.
 5. Sett blandingen i kjøleskapet og la den stå til den er såpass stiv at du kan fylle makronene.

27 Comments

  • Lise, baketid.no

   Hei! Det bestemmer du helt selv, alt etter hvilken smak du vil ha. Jeg bruker lys kokesjokolade 😊

    • llisem

     Hei! Fyllet skal stivne når blandingen er avkjølt, altså at blandingen er helt kald. Hvis det ikke gjør det, så ville jeg ha varmet opp blandingen igjen og tilsatt litt mer smør.

     Hilsen Baketid.no//Lise

  • llisem

   Hvis du fryser de uten fyll kan de holde flere måneder, i kjøleskapet rundt en uke. 😊

   De holder seg like lenge med fyll også, men jeg har ikke prøvd å tine makroner med fyll, så kan ikke garantere for kvaliteten på fyllet etter tining.

  • llisem

   Hei ☺️ Godt spørsmål! 🧐 Jeg har faktisk aldri målt hvor mye eggehvite det er i. Man regner jo ca 40 g eggehvite i ett egg, så jeg vil tippe rundt det dobbelte, kanskje 80-90 g. Vet at noen er veldig nøye på antall gram eggehvite, men jeg har aldri opplevd et problem med å bare ha oppi to eggehvitter, så lenge det er to store egg 😊

 • Emma

  Hei!
  jeg fikk ikke til å piske det til marengs, selv om jeg har brukt akkurat sånn som det står så blir det bare en hvit masse, skal jeg ta oppi mer sukker, eller ett egg til? eller hva skal jeg gjøre?

 • Amy

  Hei. Hva gjør jeg feil… når jeg la smøret oppi sjokolade og fløte blir det bare små klumper med smør… skal jeg varme det opp litt for å få smøret til å smelte?

 • Ella

  Hei. Jeg prøver meg på disse nå, og kjøpte store egg fra butikken, og fulgte oppskriften til punkt og prikke, men røra blir aldri tynn nok, den ser bare tørr og småklumpete ut fra mandelmelet(Coop). Som en livredder prøvde jeg å piske opp litt ekstra eggehviter og vende inn, ser ut til at det kan ha hjulpet, men noen tips til neste gang? Mvh Ella

  • llisem

   Hei! Så merkelig, det har jeg aldri opplevd. Hvis det funket å piske opp litt ekstra eggehvite så ville jeg bare ha prøvd det neste gang også. Jeg har prøvd med både to og tre egg, uten så stor forskjell i utseende og smak, så du kan sikkert prøve med tre egg neste gang hvis resultatet blir bra i dag 🙌🏻

   God helg videre 😊

 • Vilde

  Hei☺️ Herlig oppskrift😁 Dette ble første makron-suksessen min🥳🤩 jeg bare lurer på, går det fint å steke flere brett samtidig? Dette er en godbit jeg vil ha klar til disposisjon i fryseren!

  • Lise M

   Så koselig å høre, og så gøy med makronsuksess! Jeg har faktisk ikke prøvd å steke flere brett samtidig… Går ut i fra at man bør steke på under-og overvarme da, men det har jeg aldri prøvd 😬

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe