Cupcakes

Sjokoladecupcakes med karamellfrosting

Denne helgen har egentlig bestått av jobb og baking (og en helt sinnsyk oppvask…..). Datteren til ei god venninne ønsket seg cakepops til overnattingsgjestene sine, og en annen venninne ønsket seg sjokoladecupcakes til bursdagsfeiringen sin, så da var det bare å brette opp ermene og komme i gang. Oppskriften under gir 15 cupcakes.

Yield: 15 stk

Sjokoladecupcakes med karamellfrosting

Sjokoladecupcakes med karamellfrosting

Ingredients

Cupcakes

  • 185 g mel
  • 50 g kakaopulver
  • 0,5 ts natron
  • En klype salt
  • 110 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 egg
  • 1 dl varmt vann
  • 1 dl melk

Karamellsaus

  • 100 g sukker
  • 4 ss vann
  • 2,5 ss smør
  • 1 dl kremfløte
  • 2 klyper havsalt

Frosting

  • 150 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • Karamellsaus

Instructions

Karamell

  1. Først lager du karamellen. Bland sukker og vann i en medium stor kjele. Ha kremfløten i en liten kjele.
  2. Varm opp fløten. Den skal ikke koke.
  3. Kok opp sukker og vann på høy varme (jeg har på varmegrad 8 av 9). Det er viktig at du ikke rører etter du har satt på varmen på plata. La blandingen koke til den har fått en gyllen farge. Hos meg tar det ca. 10 minutter.
  4. Tilsett smøret. Nå kan du røre.
  5. Når smøret er smeltet, tilsetter du litt og litt fløte. Ha oppi to klyper havsalt. La blandingen koke i ett minutt, før du tar kjelen av platen. Sil blandingen over i en annen bolle og la den avkjøle seg.

Cupcakes

  1. Bland mel, kakaopulver, natron og salt sammen i en bolle. Sett til side.
  2. Pisk smør og sukker godt sammen. Tilsett ett og ett egg.
  3. Tilsett halvparten av mel-blandingen i bollen med smør og pisk til det er blandet. Tilsett resten og pisk på nytt.
  4. Tilsett melken, rør.
  5. Tilsett varmt vann og rør til alt er blandet, men ikke lengre enn det. Rører du for lenge kan cupcakene bli kompakte.
  6. Fyll muffinsformene 3/4 fulle. Stek på 180 grader i ca. 20 minutter. Test med en kakepinne for å se om de er ferdige. Avkjøl helt før du tar på frosting.

Frosting

  1. Pisk smør og melis sammen. (Ta oppi litt og litt melis, slik at du unngår melis over hele benken...)
  2. Pisk inn karamellsausen til alt er blandet. Ikke pisk for lenge.
  3. Fordel på cupcakene. Jeg brukte en Wilton 2D-tip til dette.

Notes

Oppbevar cupcakene i kjøleskap, men la de stå i romtemperatur i en times tid før servering slik at kremen blir myk igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe