Kaker

Sjokoladeostekake med oreobunn

Glad i ostekake, men litt lei den tradisjonelle ostekaka med Digestivekjeks og gelélokk? Da er denne noe for deg! I tillegg har oppskrifta få ingredienser, og du slipper å styre med blant annet gelatin. Spør du meg er denne tusen ganger enklere å lage enn den typiske ostekaka… Denne oppskrifta gjør at du slipper å vente i x antall timer for at de forskjellige lagene skal stivne. Kjekt, eller hva?

Sjokoladeostekake med oreobunn

Sjokoladeostekake med oreobunn

Ingredients

Bunnen

  • To pakker oreokjeks (ca. 300 g)
  • 150 g smeltet smør

Ostekrem

  • 600 g romtemperert kremost naturell
  • 200 g sukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 300 g sjokolade
  • 3 dl romtemperert fløte

Instructions

Bunnen

  1. Knus oreokjeksene. Du velger selv om du vil ha litt store biter i bunnen eller en finere bunn. Jeg hadde blanding av store og mindre biter.
  2. Smelt smør i en litt stor kjele. Tilsett de knuste oreokjeksene i det smelta smøret, og rør rundt til det er godt blandet. Fordel i en 24 cm springform. Trykk kjeksen litt ned i formen. PS: Det kan være lurt å kle sidene av formen med plastfilm. Du får det på Panduro for 130,-. Disse gjør at det blir superenkelt å få kaken ut av formen senere, og du får et penere resultat.

Ostefyllet

  1. Smelt sjokoladen over vannbad. La sjokoladen avkjøle seg, så den får ca. lik temperatur som fløten og kremosten.
  2. Pisk kremost i noen sekunder til det er en jevn og glatt masse. Det som er viktig gjennom hele oppskriften er at du ikke pisker for mye, for da kan kremosten skille seg. Pisk til alt er blandet sammen, men ikke mer.
  3. Tilsett sukker og kakaopulver. Pisk så det blir blandet.
  4. Tilsett sjokolade. Pisk sammen.
  5. Til slutt tilsetter du kremfløten. Den trenger ikke å piskes til krem først! Pisk til du har en myk og jevn krem.
  6. Fordel over kjeksbunnen og avkjøl i kjøleskap i minst fire timer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe