Makroner

Makroner med hvit sjokolade og pasjonsfrukt

Jeg har et problem, for jeg har nemlig sommerstemning allerede. Da jeg gikk tur i går var det strålende sol, bar bakke og hele seks varmegrader. Etter et uheldig møte med isen i februar i fjor, som resulterte i gips i 14 uker (!!) har jeg lagt både snø og is for hat. I år er vinteren på Sørlandet virkelig perfekt, enn så lenge. Bare sjekk dette bildet:

Januar eller juni?

Uansett: Det fine været om dagen for meg til å lengte etter sommeren, så i går lagde jeg skikkelig sommermakroner. Oppskrifta gir ca. 20 makroner.

Yield: 20 stk

Makroner med pasjonsfrukt

Makroner med pasjonsfrukt

Ingredients

Makronene

 • Eggehvite fra 2 store egg
 • 100 g sukker
 • 90 g mandelmel
 • 100 g melis
 • 1 klype salt

Fyllet

 • 1 dl pasjonsfruktjuice (saften fra ca. 8 pasjonsfrukt)
 • 100 g romtemperert smør
 • 100 g hvit sjokolade

Instructions

Makroner

 1. Pisk eggehvitene og saltet til det skummer. Tilsett litt og litt sukker, og pisk til du har en stiv marengs. Tilsett farge her, hvis du skal ha. (Bruk geléfarger og ikke konditorfarger)
 2. Bland melis og mandelmel sammen i en egen bolle. Bland disse to ingrediensene godt.
 3. Sikt halvparten av mandelmelet og melisen over marengsen. Rør sammen. Tilsett resten av mandelmel og melis. Bland sammen.
 4. Nå kommer det vanskeligste: du skal slå ut såpass mye luft av røra at røra ikke blir for tykk, men heller ikke for tynn. Anbefaler å søke opp "macaronage"-teknikken på YouTube, så får du en liten pekepinn på hvordan røra skal være.
 5. Sprøyt makronene ut på stekebrett med bakepapir, og slå brettet hardt 2-3 ganger i benkeplata. På denne måten får du ut noen luftbobler fra makronene, som kan være med på å hindre at makronene dine sprekker under steking.
 6. La makronene tørke. Viktig! Mine tørker som regel 1 time, det avhenger av temperatur og luftfuktighet i rommet. Makronene skal få en hinne, som gjør at du kan (forsiktig) ta på dem uten at det sitter igjen røre på fingeren din.
 7. Når makronene har fått tørke, steker du på 150 grader i 15-20 minutter. Jeg steker på 17 minutter. De er ferdige når du kan ta på toppen av makronene uten at de "disser".
 8. La makronene avkjøles helt før du fjerner de fra bakepapiret.

Fyll

 1. Press saften fra pasjonsfruktene gjennom en sil, for å fjerne steinene. De er ikke noe gode å tygge på, og det kan fort bli en dyr tannlegetur hvis du er uheldig.
 2. Smelt sjokoladen og saften sammen, over vannbad. Husk at ALL sjokoladen må være smeltet, unngå å ha hvite "tråder" av sjokolade i blandinga.
 3. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du romtemperert smør i terninger. Pisk smøret inn med en visp.
 4. Avkjøl blandingen, men gjør dette i romtemperatur. Setter du den i kjøleskapet vil alt kjøles ned for fort, og kremen mest sannsynlig skille seg (snakker av erfaring...). Skulle den allikevel skille seg så pisk hardt til du ser at den, forhåpentligvis, samler seg igjen.
 5. Fyll makronene, oppbevar de i en lufttett boks i kjøleskapet, og ta de ut ca. 1 time før servering.

2 Comments

 • Mona Wahlstrøm

  Jeg har laget pasjonsfruktfyllet til punkt og prikke, men jeg syns det blir litt for tynt. Hvis makronene skal stå på høykant vil det jo renne ut. Jeg målte opp saften fra pasjonsfruktene etter at steinene var silt fra. Kan det ha blitt for mye saft?

  • llisem

   Hei! Vanskelig å si noe om, men jeg ville ha (forsiktig) varmet opp blandingen igjen over vannbad, og tilsatt 1 ss smør ekstra og avkjølt på nytt. Sett den litt i kjøleskapet, men følg med og rør innimellom. Smør vil jo bli fast ved kaldere temperaturer, så kan hende det vil gjøre blandingen tykkere 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe