Terte

Sitronterte med bær

Denne terta er så digg! Syrlig og søt samtidig, toppet med friske bær. Nam!

Yield: 1 stk

Sitronterte med bær

Sitronterte med bær

Ingredients

Tertebunn

 • 300 g hvetemel
 • 200 g kaldt smør
 • 100 g melis
 • 1 egg

Sitronkrem

 • 2 dl sitronsaft
 • 180 g sukker
 • 2 egg
 • 6 eggeplommer
 • 1 ss maisenna
 • 120 g kaldt smør

Instructions

Tertebunn

 1. Kjør mel, smør og melis sammen i en food processor. Du kan også smuldre dette for hånd. Når alt er smuldret opp tilsetter du et egg og blander til en fast deig. Pakk deigen inn i plast og legg den kaldt noen timer. Gjerne over natta!
 2. Kjevle ut deigen. Her kan det være lurt å legge plastfilm både over og under deigen når du kjevler, da blir det mye lettere og mindre kliss. Kjevle den så den er ca. en halv cm tykk. Flytt deigen over i en terteform (fjern selvfølgelig plasten og bruk gjerne en form med løs bunn). Bruk en gaffel og prikk mange hull i tertebunnen. 
 3. Sett ovnen på 180 grader, og sett tertebunnen i fryseren. Når ovnen er varm tar du bunnen ut. Legg sølvfolie over bunnen, og hell tørka erter over. Dette gjøres for å "trykke" deigen ned under steking. Når bunnen er kald og det er litt press på den under steking, så forhindrer det at kantene på bunnen sklir ned. Dette kalles for blindsteking!
 4. Stek bunnen i 10 minutter. Ta den ut, fjern ertene og folien, og stek videre til du ser bunnen får en gyllen farge. Hos meg tar det ti minutter. Altså, du skal steke ca. 20 minutter totalt. Det er vanlig at bunnen er litt fettete når du tar den ut, men det forsvinner når den får stått litt til. 
 5. Avkjøl bunnen. 

Sitronkrem

 1. Bland alle ingrediensene utenom smøret, i en kjele. 
 2. Varm opp på medium varme. Rør hele tiden! Kremen skal bli rimelig tykk, la den småkoke i 2-3 minutter.
 3. Avkjøl kremen en god del, før du tar oppi det kalde smøret. Rør innimellom mens kremen avkjøles. Pisk helt til smøret har blandet seg godt inn i kremen. 
 4. Hell sitronkremen over tertebunnen. 
 5. Pynt med de bærene du vil. La kaken stå 1-2 timer i kjøleskap, men helst over natta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe