Tips

Hvordan unngå topp på kaka når du steker den

Har du noen gang opplevd at kaka di har sett ut som en slags vulkan eller et fjell etter du har stekt den? At den får en skikkelig topp med masse sprekker på? Det funker jo ganske dårlig hvis du har tenkt til å lage en kake med flere lag eller bare smøre krem over. Da må man jo kutte av toppen, og mye av kaka forsvinner. Det vil vi jo ikke ha noe av! Jeg hadde ofte dette problemet før, helt til jeg kom over tipset om å legge et vått kjøkkenhåndkle rundt kakeformen. Nå er kakene mine så og si alltid rette og flate på toppen etter de kommer ut av ovnen. Du får kjøpt «baking strips» til dette formålet på eBay o.l., men de aller fleste har jo et kjøkkenhåndkle liggende hjemme. 

Før du setter kaken inn i ovnen, fukter du et kjøkkenhåndkle. Det er viktig at det er helt vått og at du ikke vrir opp håndkleet for mye før du tar det rundt formen. Steke et tørt kjøkkenhåndkle i ovnen vil jeg tro er en dårlig idé! Vri det opp såpass at det (såvidt) ikke drypper av det. Ta det rundt bakeformen, og fest det med en klype eller bare la det ligge «løst» slik som jeg har gjort, det funker det også. 

La håndkleet ligge rundt formen ca 2/3 av steketiden før du fjerner det. Nå skal du forhåpentligvis få rette kaketopper! 🙌🏻 Ps: når du fjerner håndkleet er det veldig varmt, så det kan være lurt å bruke en gryteklut eller lignende for å fjerne det. Ikke vær redd for at håndkleet blir svidd eller ødelagt, for det blir det ikke hvis det har nok vann i seg før du tar det i ovnen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *