Cupcakes

Sjokoladecupcakes med baileyskrem

Disse cupcakene er utrolig myke og saftige, og de er i tillegg overraskende enkle å lage. Det som er «spesielt» med denne oppskriften er at du skal tilsette varmt vann. Varmt vann gjør det lettere for kakaopulveret å løse seg opp og fordele seg jevnt i røra. 

Yield: 16 stk

Sjokoladecupcakes med baileyskrem

Sjokoladecupcakes med baileyskrem

Ingredients

Cupcakes

  • 185 g hvetemel
  • 50 g kakaopulver
  • 0,5 ts natron
  • 1 klype salt
  • 110 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 egg
  • 1 dl varmt vann
  • 1 dl melk

Baileyskrem

  • 120 g romtemperert smør
  • 2-3 ss Baileys
  • 1 klype salt
  • 190 g melis
  • 1 ss kakaopulver

Instructions

CUPCAKES

  1. Bland mel, kakaopulver, natron og salt i en bolle. Sett til side så lenge. 
  2. Pisk smør og sukker hvitt, og tilsett ett og ett egg. 
  3. Ha oppi halvparten av det tørre du satt til side. Pisk sammen. Ha oppi resten av det tørre fra bollen. 
  4. Tilsett melk. Rør. 
  5. Tilsett varmt vann og bland så det såvidt er blandet sammen. Rører du for mye kan cupcakene bli kompakte. 
  6. Fordel i muffinsformer (bruk gjerne muffinsbrett). Fyll formene 3/4 fulle. 
  7. Stek på 180 grader i ca. 20 minutter. 

BAILEYSKREM

  1. Pisk alt, unntatt baileys, sammen. 
  2. Tilsett baileys og pisk sammen. Smak deg fram! Jeg brukte 2 ss, men hvis du vil ha sterkere smak tar du 3 ss. Husk på at smaken fra sjokoladecupcakene "fjerner" mye av smaken fra kremen, så ikke vær redd for å ha litt smak i selve frostingen. 
  3. Fordel på cupcakene. Jeg brukte Wilton 2D tip da jeg sprøytet ut kremen. 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skip to Recipe